Kiskunhalas

2023.03.24. 17:18

A diákok közösségi szolgálat keretében csinosították meg a konduktív óvodát – galériával

Ökocsoport alakult a kiskunhalasi Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégiumban, a részben diákok részvételével megvalósuló kezdeményezés keretében a kiskunhalasi Konduktív Óvoda és Kollégium külső környezetének rendben tartásában is közreműködnek a fiatalok.

Pozsgai Ákos

A diákok faleveleket gereblyéztek és virágokat is ültettek

Fotó: Szerbin Bernadett

A szakképző intézményben a korszerű digitális oktatási technológiák alkalmazása mellett kiemelt hangsúlyt kap a környezet- és a természetvédelem is.

– Fontos célunk, hogy környezettudatos gondolkodású emberré váljanak az iskolánkba járó fiatalok, akik odafigyelnek a környezetükre, ehhez megfelelő tudással, beállítottsággal, motivációval bírnak. Ne szemeteljenek, szelektíven gyűjtsék a hulladékokat, ennek érdekében például elemgyűjtő akciót is szerveztünk az iskolában, így a gyerekek nem a szeméttárolókba dobják ki az otthon összegyűlt elemeket, hanem behozzák az iskolába és az erre kijelölt tárolókba helyezik el – mondta a baon.hu-nak Szerbin Bernadett pedagógus.

Az ökocsoport tagjai a központi idegrendszer sérüléseiből adódó fogyatékkal élő gyermekekkel és fiatalokkal foglalkozó Konduktív Óvoda és Kollégium külső környezetének rendbetételében is segítettek. A diákok a közösségi szolgálat keretben faleveleket gereblyéztek, virágokat ültettek és elvégeztek minden olyan feladatot, ami ilyenkor, a tavaszi munkálatok során szükséges – részletezte a tanárnő, aki elmondta azt is, hogy szeretnének hosszú távon is együttműködni a konduktív intézménnyel.

– Szerencsére eddig minden évben kapott segítséget az óvoda az udvar rendbetételéhez, legfőképp a szülők, akik évek óta segítik és szépítgetik a környezetet, de vannak támogatói is az intézménynek – mondta el Halla Zoltánné, a Konduktív Óvoda és Kollégium igazgatója.

Idén az udvaron elültetett virágok vásárlásához a Vári szakiskola pedagógusai és más magánszemélyek anyagilag is hozzájárultak, valamint a Halasi Városgazda Zrt. segítséget nyújtott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában