Dunatetétlen

2023.03.22. 09:58

A Böddi-szék természeti értékeit örökítették meg a felvételeken

A pannon szikesek ritka és különleges élőhelyek, melyek közül az egyik legjelentősebb a Dunatetétlen határában található Böddi-szék. Az országos jelentőségű természetvédelmi terület a Felső-Kiskunsági szikes tóláncolat tagja, ami tavi, szikes mocsári, szikes pusztai és löszpusztai növényzettel jellemezhető élőhely, vízi- és partimadarak sokaságának költőhelye.

Tapodi Kálmán

A Böddi-szék növény- és madárvilága kategória, felnőtt korosztály, 1. helyezett: Szakolczai Krisztina – Füstös cankó

Fotó: KNP

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság a gazdag növény- és állatvilággal rendelkező terület természeti értékeinek bemutatására hirdetett természetfotó pályázatot. A Böddi-szék értékeiről készült fotókból vándorkiállítás és online fotótárlat is készül.

Mint azt a nemzeti park honlapján közzétették: a zsűri értékelte a fotópályázatra beküldött képeket. A szakmai zsűri – Horváth Tibor és Kiss-Czakó Imre – 98 fotóból választotta ki a dobogósokat minden kategóriában. A fotópályázatra két korosztályban – 14-18 éves gyermek és felnőtt – lehetett nevezni.

A gyermek korosztályban Kőszegi-Kövér Anna mind a négy kategóriában – a Böddi-szék tájképi értéke, a növény- és madárvilág, a szikes víz-, szikes talaj és a terepi élmények – első helyezést ért el.

A felnőtteknél Szakolczai Krisztina nyert a Böddi-szék növény- és madárvilága, valamint a szikes víz, szikes talaj kategóriában. A tájképi értékeket bemutató képek közül Gáll András Tómeder című felvétele lett az első. A kirándulás, terepi élmények a Böddi-széken kategóriában első helyezett lett Korpás Rita az Ámuló Nordic walking csapat című felvételével.

A részletes eredmények megtalálhatók a knp.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában