Első helyezés

2023.02.08. 18:16

Taroltak a bajai fiúk az üzleti szimulációs versenyen

A Pannon Egyetem Gazdaságtudomány Kara által rendezett versenyen a Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum 10. c osztályából egy háromfős csapat vett részt.

Rab Rita

Első helyezést értek el az üzleti szimulációs versenyen a türrös diákok

Fotó: Rab Rita

A Szabó Barnabás, Rapcsák Márk és Harcos Levente alkotta csapat kiváló eredménnyel térhetett haza. A fiúk csupán tapasztalatszerzésből neveztek a gazdasági versenyre és az eredmény mindannyiukat meglepte.

– A csapat korán reggel indult Bajáról Veszprémbe, az egyetem gazdaságtudományi karára. A verseny jó hangulatban zajlott, a diákok mint vállalatvezetők hozták meg a döntéseiket termeléssel, értékesítéssel, marketinggel kapcsolatban – mesélte Kajtár Katalin felkészítőtanár. 

– A fiúk, akik eleinte csak kíváncsisággal hozták meg döntéseiket, hamar átlátták a piac szabályait, a kereslet-kínálat törvényét és uralták a virtuális szimulációt. 

A triumvirátus munkamegosztással dolgozott. Egyikük kezelte az Excel-táblát, másikuk jegyezte le és indokolta meg döntésüket, a harmadik fiú pedig sasszemmel pásztázta a vagyon, adósság, készlet, marketing adatait.

– Izgalmas verseny volt. A korán kelés, a hosszú utazás ellenére nagyon jól éreztük magunkat. Megtapasztalhattuk, milyen felelősség és kockázat egy vállalatot irányítani, csődközeli helyzetből felállni és végül letarolni a piacot – összegezték a fiúk. 

A türrös tanulók gyorsan ráéreztek a döntésük következményeire és a próbakör után szuper döntéseket hoztak, így sikerült az első helyet megszerezniük a versenyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában