Tervek

2023.02.28. 17:20

Szemereyné Pataki Klaudia: Új mechanikai-biológiai hulladékválogató épül Kecskeméten

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere volt a Gong Rádió Mai téma című műsorának a vendége. Az interjúban szó esett a Neumann János Egyetem régi és új épületegyüttesét összekötő híd funkciójáról, és a városvezető arról is tájékoztatott, hogy szerdától újra megkondulnak a városháza harangjai, valamint a környezetünk védelmét szolgáló projektről is beszámolt.

Lizik-Varga Katalin

Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A polgármester elsőként a Neumann János Egyetem régi és új épületegyüttesét összekötő híd funkciójáról beszélt. Hangsúlyozta: ez nem egy közlekedési híd, amin kerékpározhatunk vagy sétálgathatunk, hanem a hallgatók járnak át rajta a két épület között. A városvezető szerint a híd fontos szerepet tölt majd be a városrész forgalmában, hiszen jelentősen megkönnyíti a majdani négysávos úton a közlekedést. Mint mondta, ha a híd helyett zebrát festenének fel, az nagy mértékben korlátozná, pontosabban lassítaná a közlekedést ezen a szakaszon. Hozzátette: a hallgatók pedig teljesen biztonságosan, a hídon keresztül közelíthetik meg a különböző épületegyütteseket. 

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy az épületegyüttesek közepén egy nyílt teret is létrehoznak, mely közösségi funkciókat szolgál majd. Mint fogalmazott, ezt a közösségi teret bárki használhatja a kecskeméti lakosság részéről, és az önkormányzat is tervez oda közös rendezvényeket a jövőben.  

Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, hogy március 1-jén közel három év után megint megkondulnak a városháza harangjai, melyek a 2019-es év második felében hallgattak el, amikor is elkezdődött az épület felújítása. 

A polgármester elmondása szerint ez idő alatt megtörtént a harangok felújítása is. Ezentúl újra élvezhetik a város lakói a gyönyörű harangjátékot. 

Elhangzott, hogy a nyári szezon elindulásával a városháza új turisztikai funkcióit is elindítják. Mint mondta, a városháza nemcsak hivatali, ügyfélforgalmi épület lesz, hanem a város közössége is tudja majd használni. 

Szemereyné Pataki Klaudia egy fontos, a környezetünk védelmét is szolgáló projektről is beszámolt, melynek segítségével egy igazán impozáns, a modern technológiával kiegészített új hulladékfeldolgozási szisztémát valósítanak meg. A projekt keretében új mechanikai-biológiai hulladékválogató épül a Kisfái utcai hulladéklerakó melletti területen. 

A fejlesztésnek köszönhetően a szelektíven gyűjtött szemét válogatásakor a kézi erőt egy mechanikai-biológia válogatóműre cserélik a jövőben, mely nagy lépést jelent az újrahasznosítást illetően. A projekt részeként a szeméttelepi út jelentős része is megújul. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában