Ordas

2023.02.08. 16:05

Nagy esemény történt egy kis falu életében

Egy új gépjármű állt szolgálatba Ordason a Magyar Falu Programnak köszönhetően.

Zsigmond Enikő

A képen: Szabó Zsolt ordasi polgármester veszi át az új falugondnoki autót

Fotó: Zsigmond Enikő

A mindössze 450 lakosú településen falugondnoki szolgálat működik, a mindennapi feladatok ellátásához, szállításhoz, anyagbeszerzéshez, személyszállításhoz elengedhetetlen egy megbízható gépjármű.

A falu önkormányzata pályázatot nyújtott be, hogy a hosszú évek óta szolgálatot teljesítő kisbuszukat lecserélhessék egy új, korszerűbb járműre. A sikeres pályázat eredményeként a napokban vették át a szekszárdi márkakereskedésnél a kilencszemélyes falugondnoki autót.

– Hatalmas öröm egy ilyen kis falu életében egy 15 milliós eszköz beszerzése. Nagy segítség ez a mindennapi munkánkban, a három településsel közös önkormányzati hivatal fenntartásában, a gyerekek, idősek, betegek szállításában, ebéd- és gyógyszerbeszerzésben, sport- és szabadidős tevékenységek szervezésében. Úgy gondolom, nagymértékben hozzájárul lakosaink életminőségének javításához – nyilatkozta az esemény kapcsán Szabó Zsolt polgármester, s hozzátette, hogy a korszerű autó egyben Ványai József falugondnok sokrétű és lelkiismeretes munkáját is segíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában