Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány

2023.02.15. 13:00

Mérföldkövet jelent a kecskeméti egynapos sebészet beindításához az adomány – galériával

Csaknem 5,5 millió forint adománnyal gazdagodott a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány a Félegyházi Pékség, illetve Gulyás István ügyvezető igazgató és barátai támogatásának köszönhetően. Az adomány jelképes átadását szerdán tartották a kórházban.

Horváth Péter

Balról: dr. Horváth Zsolt orvosigazgató, Gulyás István, a Félegyházi Pékség ügyvezető igazgatója és dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója.

Fotó: Bús Csaba

Gulyás István ügyvezető igazgató elmondta, hogy a Félegyházi Pékség immár 10 éve támogatja a kórház alapítványát. Mint fogalmazott, azért, mert nagyon fontos számukra, hogy az életünket meghatározó alapítványokat támogassanak. A múlt évben jelentős évfordulót ért el a cég és a vezetőség kérése az volt, hogy az ez alkalomból szervezett ünnepség vendégei támogassák az alapítványt.  

Gulyás István külön megköszönte Szabadszállási Mihálynak, a Megasped, Bogasov Istvánnak, a Pro-Fézia Kft. és Pápai Istvánnak, a Bács Security tulajdonosának felajánlásait, akik jelentős összeggel járultak hozzá az ötmillió 450 ezer forintos támogatáshoz.

Dr. Gondos Miklós főigazgató köszönetet mondott azért, hogy a cég saját születésnapját a kórház és a betegek támogatására használta fel. Hangsúlyozta, hogy jókor érkezett az adomány, mert vannak futó projektjeik, melyeket be kell fejezniük. 

Ezek közül az új épületben helyet kapó egynapos sebészet kiemelt fontosságú. Ezért az összeget műtőbe szánt generátorok, sebészeti eszközök vásárlására fordítják.

 Hozzátette: az adomány fontos mérföldkő volt az új sebészet beindításához, ami várhatóan már tavasszal elkezdi működését.

Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató, az alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte, hogy a Félegyházi Pékség hosszú évek óta jelentős összegekkel támogatja a kórház működését és rendezvényeit. Horváth Zsolt hangsúlyozta: sokat jelent a kórháznak Gulyás István barátsága és a felajánlott adományok is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában