Összefoglaló

2023.02.19. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 19.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Maszkajárás Baján

A félegyházi Rabi-Dányi Zitával beszélgettünk. Jól fizető, biztos bankári állását hagyta ott, hogy a fotózásnak, azon belül is a kutyafotózásnak szentelje az életét.

Vajon mi lehet egy jól működő házasság titka? Hol van az a pont, ameddig megéri a válságban lévő kapcsolatokért küzdeni? – többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ a kecskeméti evangélikus lelkész házaspárral.

Szeged felé haladt a szerb rendszámú luxusautó, amikor a szakadó esőben a jármű irányíthatatlanná vált és a belső szalagkorlátnak csapódott.

Kiskunmajsa önkormányzata adománygyűjtést kezdeményezett a törökországi pusztító földrengés miatt tragikus helyzetbe került emberek megsegítésére. Az adományokat a Gyermekjóléti, Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Intézményben (Kiskunmajsa, Fő utca 79.) lehet leadni február 20–22-én, 15–18 óra között.

Immár hatodik alkalommal rendezték meg a Ballószögi Kolbásztöltő Versenyt szombaton a nagyközség Sportcentrumában. Az önkormányzat szervezésében megvalósuló kiváló hangulatú hagyományőrző közösségi eseményen 31, négy – hatfős csapat mutathatta meg a kolbászkészítési és – töltési tudományát. De a névadó tevékenység mellett még tepertő, falusi vendégasztal és forralt bor kategóriában nevezhettek az indulók.

Gazdag életútjára emlékezve kezdeményezte a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) Bajai Csoportja, hogy állítsanak emléktáblát Bácskai Sándornak, akinek halálával kiüresedett a ciszterci rendház.

A civil szervezeteket segítő Főnix Kulturális és Ifjúsági Egyesület számos területen segíti partnereit. A munkatársaik számára a következő napokban három helyen szerveznek véradást, ahol ajándékokat is kapnak az önkéntes véradók.

Mintegy 340 millió forintból eszközök beszerzésével, valamint csarnoképíttetéssel korszerűsítette és bővítette kapacitását mélykúti és pusztaszeri telephelyén a főként zöldségfeldolgozással és -tartósítással foglalkozó HFI Kft.

Tető- és kéménytűzhöz, valamint kerítést döntő autóbalesethez is riasztották a jánoshalmi önkormányzati tűzoltókat szombaton és vasárnap. Egy sérült szorult kórházi ellátásra, az anyagi kár azonban jelentős.

Élénk érdeklődés mellett tartották meg a harmadik Maszkajárást a bajai bunyevác farsangi népszokás szerint február 18–án délután. Két irányból érkeztek a vidám jelmezes felvonulók a Szentháromság térre, ahol táncos mulatságot tartottak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában