Megijedt a zajoktól

2023.01.02. 18:16

Zagytározóból mentették ki a tűzijáték miatt menekülő kutyát Kiskunhalason

A szilveszteri petárdák hangja és a tűzijátékok számukra félelmetes látványa miatt sok kutya fejvesztve menekült Kiskunhalason is az óév utolsó napján. Egy tizenhárom éves kutyát a vízmű városszéli zagytározójából mentették ki a cég dolgozói, azóta visszakerült gazdáihoz és jól van.

Pozsgai Ákos

A képen a zagytározóból mentett Szuzy látható

Fotó: Beküldött fotó

Rengeteg feladata volt szilveszter éjszaka a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány munkatársainak Kiskunhalason is, a szervezet egy videót is közzétett a közösségi oldalán amint egy menekülő rottweilert próbáltak befogni, de a tűzijátékok és a petárdák hang és fényhatásai miatt tovább elszaladt. A rottweilert másnap reggel a Felsővárosban a Sáfrik-szélmalom környékén találták meg.

Egy nappal később, január 2-án, hétfőn reggel a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. dolgozói egy rémülten nyüszítő kutyát találtak a vízműtelep zagytározójában is, kötél segítségével húzták ki a szerencsétlen állatot. Szuzyt, a 13 éves ebet szilveszter óta keresték a gazdái, a közösségi oldalakon több felhívást is lehetett róla olvasni. Azóta visszakerült a gazdáihoz, szerencsére nem sérült meg, az átélt lelki trauma miatt azonban nagyon kimerült és sokat alszik – mondták el a kutya gazdái, akik nagyon hálásak a vízmű dolgozóinak.

A befogott kutyákat sok esetben a beültetett chippnek köszönhetően sikerült visszajuttatni a gazdájához, ahogy azt a berni pásztort is, aki kertvárosi otthonából szökött el, vagy azt a fiatal vizslát is, akit állatbarátok Kiskunhalason a Kopolyai úton találtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában