Támogatás

2023.01.26. 11:30

TAO-s pénzből újítják fel a sportcsarnokot Soltvadkerten

Több kérdést is feltettem a legutóbb soltvadkerti önkormányzati ülésen Temerini Ferenc polgármesternek.

Barta Zsolt

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A legutóbbi soltvadkerti önkormányzati ülésen Meggyes Attila több kérdésben fordult Temerini Ferenc polgármesterhez. Megkérdezte, hogy mikor javítják ki a sportcsarnok tetőzetét, illetve a padlózatát.

Temerini Ferenc polgármester elmondta, hogy a TAO-s pénzre pályázott a város, ott nyert, és megszólítják azokat a helyi vállalkozókat, akik jelentős befizetők, hogy az adóikat a felújításra ajánlják fel. A tetőszerkezet javítása elkezdődött, de még nem sikerült befejezni jelenleg. Ha ez a kérdés megoldódik, ezt követően fognak a padlózat felújításához. 

Arra a kérdésre, hogy hogy áll a külterületi utak felújítása, azt válaszolta a polgármester, hogy a külterületi utak gréderezése egy soha véget nem érő folyamat. Minden egyes eső után újra lehet kezdeni. 

A gréder berendezést jelenleg javítják, de ettől függetlenül más megoldással próbálják az utakat rendben tartani. 

A Soltvadkert határában dolgozó Soltút egyik szakemberével nézte meg az utakat a polgármester. A magáncég munkatársa nem tudott jobb megoldást javasolni, mint azt, amelyet eddig folytattak. 

Meggyes Attila rákérdezett a a vízmű államnak történő átadására is és. hogy a víztorony glóbuszának a belső kifestése mikor történik meg.

– A vízmű átadása májusra megtörténik. Mivel az állam lesz az új tulajdonos, így a glóbusz felújításának a feladatát az önkormányzat már nem végzi el. Így tíz millió forintot takarít meg Soltvadkert. Ha az állam ezt nem tudná elvégezni, akkor a város vezetése rászánja a pénzt a munka elvégzésére – válaszolta a polgármester

Arra a kérdésre, hogy mikor lesz a Bugyi dűlőben megfelelő a világítás Temerini Ferenc azt válaszolta, hogy a Bugyi dűlő világításának a kérdése két éve probléma. Erre 5 millió forintot tett félre a város. Tervbe vette egy kilométernyi szakaszon úgynevezett napelemes akkumulátoros lámpák felállítását ezen a területen – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában