Lajosmizse

2023.01.24. 18:30

Nem mindenki használhatja a város logóját

Még 2021. augusztusában fogadta el a képviselő-testület Lajosmizse logóját, mely a település meghatározó értékein keresztül letisztult, modern formában hivatott bemutatni a város értékeit, egyedi arculatát.

Horváth Péter

Képviselő-testület

Fotó: Horváth Péter

A város logójában megjelenik a szamóca, a víz, a katolikus templom, a városháza és a mizseszéki Pusztatemplom is. Az elmúlt időszakban sikerült a logót megismertetni a helyi lakossággal és a térségi települések körében is. Lajosmizse címerének és zászlójának formáját önkormányzati rendeletben rögzítették és a képviselő-testület keddi rendkívüli ülésén hozott döntése értelmében időszerűvé vált a rendelet kiegészítése a logó használatának szabályozásával.

Ezután már ugyanazok a szabályok vonatkoznak a logó használatára, mint a címerére és a zászlóéra: a polgármester, az önkormányzati képviselők, a jegyző, az aljegyző és az önkormányzat dolgozói használhatják a címert névjegykártyájukon, s ezután a logót is. Mindenki más csak a polgármesterhez benyújtott engedéllyel teheti ezt.

 Aki pedig pedig termékén szeretné megjeleníteni a város logóját, az egyszeri 10 ezer forint díjat köteles fizetni az önkormányzatnak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában