Képviselő-testületi ülés

2023.01.25. 18:23

Nem lesz időkorlátos parkolás Baja belvárosban

Nem kapott többséget a képviselő-testület pénzügyi, városfejlesztési és városüzemeltetési bizottságában az a javaslat, amely szerint a belváros egyes utcáiban időkorláthoz kötnék a parkolást. A Kossuth Lajos, a Vörösmarty, Bartók Béla és az Oroszlán utcákat érintő változtatást a városvezetés az érintett utcákban üzemelő boltok tulajdonosainak kérésére nyújtotta be a testület elé.

Márton Anna

Kovács Csaba önkormányzati képviselő

Fotó: Márton Anna

Megszavazta a bizottság Kovács Csaba önkormányzati képviselő módosító indítványát, ami arról szólt, hogy meg kell kérdezni a lakosok véleményét a parkolási kérdés szabályozásáról. A parkolás a terv szerint a városi piachoz hasonló módon működött volna, viszont a hét minden napján reggeltől estig. Széll Péter alpolgármester közösségi oldalán megosztott bejegyzésében sajnálatát fejezte ki, hogy az érintett bizottságban nem kapott többséget az előterjesztés.

Kovács Csaba, a Fidesz-KDNP képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy nem zárkóznak el a javaslat támogatásától, azonban mielőtt igennel szavaznának, szeretnének tájékozódni arról, hogy mi a véleménye a bajaiaknak. 

– Azt szerettem volna, hogy a város vezetése ne az emberek feje felett hozzon döntéseket. Emlékezzünk arra hogy 2020-ban a Szentháromság téren körforgalmat alakítottak ki. Lépésben haladtak az autók, koccanás, veszekedés, káosz alakult ki. Utána a Szentháromság téren a parkolást korlátozták, az egyik cikkelyt, majd a másikat, két hónap után a harmadikat is. Az embereket nem kérdezték meg hogy mi lenne az igényük 

– írja Kovács Csaba.

A képviselő emlékeztetett rá, hogy két éve volt a vasúti átjáró mellett, a Kenderes utca és a Vasút sor egyirányúsítása. Nagy viták és közfelháborodás miatt végül visszaállították az eredeti állapotot.

– Fontosnak gondolom, hogy a vállalkozókat megkérdezték, de az ott élő embereket senki nem kérdezte meg – hangsúlyozta portálunknak Kovács Csaba. Az önkormányzati képviselő szerint nem szabad megfeledkezni arról, hogy a szűk belvárosban társasházak vannak, sok lakos rendelkezik autóval. A képviselő szerint az is kérdés, hogy ők hogyan tudnak majd parkolni, a régi házakban nincs mód arra, hogy beálljanak az ingatlan udvarára az autóval. A tervek szerint két órás ingyenes parkolást engednének meg a Belvárosban a Kossuth Lajos, a Vörösmarty, Bartók Béla és az Oroszlán utcában. A képviselő úgy véli: nagyon sok kérdést vet fel a javaslat, annak ellenére, hogy ő is úgy gondolja a jelenlegi helyzeten változtatni kell, de mindenképp meg kell kérdezni a város lakosságát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában