Születésnap

2023.01.05. 17:43

Majsán köszöntötték a 103 éves Julika nénit

Január 5-én ünnepelte 103. születésnapját Zsikó Jánosné Sári Julianna, aki 1920-ban született Kiskunfélegyházán. Julika néni gyermekkorában a mai Csólyospálos közelében élt, majd onnan Bodoglárra költöztek. Harkakötöny megalakulását követően költöztek az új községbe és három éve még ott ünnepelte a századik születésnapját.

Tapodi Kálmán

A jó kedélyű és jó egészségnek örvendő Julika néni – aki az egészségi állapotát firtató kérdésre csak ennyit mondott: „kutya bajom” –, immár a majsai Orgona Református Egyesített Szociális Otthon lakója. – Jól vagyok és várom a következményeket, de mindenkinek aki most itt van, azt kívánom, hogy éljenek nálam húsz évvel többet – mondta mosolyogva Julika néni, aki mielőtt elfújta a gyertyákat a tortáján, elárulta, hogy nem szereti a telet, mert akkor kevesebbet lehet a szabadban. Régebben nagyon szeretett olvasni, de amióta a látása megromlott, nem töltheti szabadidejét a könyvekkel. Mint mesélte: a jól elkészített magyaros ételeket és a gyümölcsöket is kedveli. Unokáitól megtudtuk, hogy élete során dolgozott cselédként, később könyvelőként a harkakötönyi TSZ-ben, majd nyugdíjasként „hivatásos nagymama” lett.

Házasságából egy fia született, három unokája és öt dédunokája van. A családból csütörtökön délután a legfiatalabb unokája, Zsikó Bálint és felesége Zsikó-Fekete Noémi, másik unokája Zsikó Petra és a dédunokák közül Vég Boglárka köszöntötték személyesen. A szociális otthon képviseletében Fürdős Ferenc intézményvezető kívánt boldog születésnapot, majd Vincze-Bodács István intézményi lelkész köszöntötte egy dallal a legidősebb Majsán élőt, akit az intézmény gondozói is szeretettel vettek körül.

Zsikó Jánosné Sári Juliannát a Orgona Református Egyesített Szociális Otthonban köszöntötték fel
Fotós: Tapodi Kálmán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában