Kecskemét

2023.01.07. 15:10

Lajosmizsei koncertre készül a Lakó Sándor Kamarazenekar

A kecskeméti Lakó Sándor Kamarazenekar meghitt élményekkel zárhatta a 2022-es esztendőt, több helyen is varázslatos műsort adhattak elő. Az új év is próbákkal indul, hamarosan Lajosmizsén adnak koncertet. 

Sebestyén Hajnalka

A Margaréta Otthonban meghatódva fogatták az idősek a zenekar műsorát

Fotó: Beküldött fotó

A Lakó Sándor Kamarazenekar 2004-ben alakult. Kezdetben műsorukon elsősorban barokk, klasszikus és egyházi művek szerepeltek. Néhány éve a kortárs zeneirodalom művei is bekerültek a repertoárjukba. Így több korszakot ölelnek fel az általuk játszott művek. Az ismert zenekar elsősorban egyházi és városi rendezvényeken lép fel, de zenéltek már esküvőkön is.

A zenekar tagjai nagyszerű közösséget alkot, összetartanak, akár komoly próbaidőszakról, akár egy kis lazításról, névnapozásról van szó. 

A tagok magukat hobbizenésznek titulálják, mégis hatalmas a szakmai fejlődésük. Valamennyien zeneiskolában tanultak egykor, de a legtöbben más civil hivatást választottak maguknak. 

Művészeti vezetőjük, Kulcsár Erika nemcsak karnagy, hanem játszik is a zenekarban, gordonkázik. Arról kérdeztük az ismert szakembert, hogyan zárták a 2022-es évet, milyen tervekkel várták 2023-at.

– A Lakó Sándor Kamarazenekar muzsikájával szeret örömöt szerezni gyerekeknek és időseknek egyaránt. A közelmúltban, karácsony előtt örömmel tettünk eleget Kecskeméten, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola, a Mathiász János Általános Iskola és a Margaréta Otthon felkérésének. Az adventi időszakban jótékonysági szereplésekkel ajándékoztuk meg a közönséget. Purcell, Händel és Leopold Mozart zenéje lecsendesítette az izgatott gyerekhadat, az idősek a meghatottság könnyeit törölgették a szemükből. A zenekar kíséretével együtt mindenki szívesen énekelte az ismert karácsonyi dalokat. 

Az együttes tagjai újra megtapasztalhatták, hogy a zene mindenkiben erősíti az ünnep mélyebb átélését. A megható, emelkedett pillanatokat vastapssal köszönte meg a közönség 

– számolt be az eseményekről Kulcsár Erika, a zenekar művészeti vezetője, majd rátért a 2023-as fellépésekre.

– Már zajlanak a próbák a következő koncertünkre. Legközelebb Lajosmizsén, a Magyar kultúra napja alkalmából találkozhat újra a zeneszerető közönség a Lakó Sándor Kamarazenekarral – tette hozzá Kulcsár Erika, majd még egy érdekességet megosztott hírportálunkkal.

– A szereplésekért nem kérünk pénzt. Mindenki szabadidejében örömzenél. A fellépésekért csak jelképes ajándékot szoktunk kapni. Arra azonban ügyelek, hogy legalább ne kerüljön pénzbe a hangversenyen való szereplés a tagoknak. Így ha messzebb megyünk, akkor kérem, hogy az útiköltséget fizessék ki számunkra. Az ajándékok kapcsán egy nagyon megható pillanatot élhettünk át karácsony előtt a Margaréta Otthonban. Az ajándékcsomagunk mellé most egy tavaly 107 éves korában meghalt néni gyönyörű horgolt terítőjét vehettük át meglepetésként, melyet még 100 évesen készített. Azzal kaptuk, hogy a próbahelyünket díszítsük vele – mondta végül Kulcsár Erika.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában