Uniós támogatás

2023.01.19. 17:20

Közel 300 millió forintból fejlesztik a járóbeteg-szakellátás minőségét Bácsalmáson

Már javában tartanak a felújítási és átalakítási munkálatok a bácsalmási rendelőintézetben egy sikeres projektnek köszönhetően.

Juhász Jenő

Uniós pályázatnak köszönhetően megújul a bácsalmási rendelőintézet

Fotó: Juhász Jenő

A 25 éves Bácsalmási Egészségügyi Szolgáltató Kft. 2021 decemberében értesült arról a jó hírről, hogy 270 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatást kap. A Lakosság-közeli járóbeteg-szakellátás fejlesztése a Bácsalmási járásban elnevezésű projekt elsődleges célja, hogy a beruházással hozzájáruljanak a járóbeteg-szakellátás minőségének javításához, emellett pedig lehetőséget nyújtsanak az egészségügyi szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáféréshez a térség lakosainak a számára.

Az elmúlt esztendőben lefolytatták a közbeszerzési eljárásokat, a szerződéskötéseket és a szolgáltatás beszerzési eljárásokat. Az idei esztendő első napjaiban pedig hozzáfogtak a kivitelezési munkálatokhoz. Ennek során átalakításra és felújításra kerülnek a főépület déli részében és a mozgásszervi épületben található rendelők. Mozgásérzékelőkkel ellátott bejárati ajtók kerülnek kialakításra ezeken a helyeken. Megújul a fizikoterápia, gyógytorna, szemészet és az osteoporosis szakrendelő is.

Az eszközbeszerzés során 122 féle eszközt fognak vásárolni, a kisértékű kézi műszerektől kezdve az egész testes csontsűrűség-mérőn át a seblézerig, több mint kettő és félezer darabot. 

Ez összességében 10 szakorvosi rendelő korszerűsítését jelenti.

A szakemberek úgy vélik, hogy szükség van a bácsalmási járás komplex programmal való fejlesztésére, mert hátrányos helyzetű térségnek számít. A lakosság egyre elöregedő, nő az idősebb korosztályra jellemző megbetegedések száma. A betegutak túl hosszúak, a mélyszegénységben élő emberek számára csak segítséggel járhatók. Kisebb beavatkozásokat is fekvőbeteg ellátásban lehet csak elvégezni, mert a járóbeteg szakellátásban nem áll rendelkezésre megfelelő eszközpark.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában