Önzetlenség

2023.01.05. 16:32

Karácsonyi csoda: mozgáskorlátozott férfin segített a Kecskeméti Városrendészet

2022. december 12-én Sipos László, önkormányzati képviselő arról tájékoztatta dr. Német Zsoltot, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezetőjét, hogy egy, a Kiskertvárosban élő, többszörösen hátrányos helyzetben lévő, súlyos mozgáskorlátozott férfi segítségre szorul. A városrendészet külterületi szolgálatot ellátó közterület-felügyelői soron kívül a bejelentésben szereplő helyszínre siettek és felvették a kapcsolatot a rászoruló emberrel.

baon.hu
Több felajánlást és segítséget is kapott Petényi Tibor
Forrás: Kecskeméti Városrendészet

Német Zsolt elmondása szerint a segítség szinte az utolsó pillanatban érkezett, mivel segítő kezek nélkül a mozgásában korlátozott férfi a téli fagyok idején a szerény, kis bódéjában megfagyhatott volna. Petényi Tibor – akiről később kiderült élvonalbeli focista volt a KTE-nél – egy olyan lemezbódéban lakik, ahol a fatüzelés nem megoldható, ezért csak a villanyfűtéssel lehetne fűteni, azonban a villanyt az amputációt követő 4,5 éves rehabilitációja alatt kikapcsolták, annak visszakötésére esély sem volt.

A városrendészet külterületi szolgálatot teljesítő felügyelője, Suba Ágnes tevékeny koordinációjának köszönhetően Petényi Tibor környezetében élő, neve elhallgatását kérő, igazi önzetlen fiatalember, egy – szintén a neve elhallgatását kérő – alapítvány és az MVM partner Térvillszer Kft-nek összefogása eredményeként 2022. 12. 23-án délelőtt 10 óra 15 perckor felgyulladt a villany a Kiskertváros egyik utcájában, melegséget és reményt biztosítva egy olyan embernek, akinek a sorsát egy kicsit jobbá tudták varázsolni nem csak karácsonyra. Az azóta eltelt időben több felajánlást és segítséget is kapott Petényi Tibor, részben a Kiskertváros lakóitól, illetve a Kecskeméti Kiskertváros Egyesülettől.

Figyeljünk embertársainkra!

A Kecskeméti Városrendészet szeretné az emberek figyelmét felhívni a rászoruló embertársaink helyzetére és örülnének, ha a régi futballcsapat még élő tagjai felvennék a kapcsolatot Petényi Tiborral.

A Városrendészet arra kéri a kecskemétieket, hogy a téli időszakban is figyeljenek a körülöttünk élő emberekre, különösen az idős és egyedülálló szomszédokra. Amennyiben külterületen élő, segítségnyújtásra szoruló személyt észlelnek, kérjük. hogy értesítsék a felügyeletet a 20/621-5599-es számon, vagy a [email protected] e-mail címen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában