Kiskunfélegyháza

2023.01.24. 20:17

Kalandos időutazást ígér a Petőfi Sándorról szóló vetélkedő

Bács-Kiskun vármegye önkormányzata és a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum közösen szervezik azt a vetélkedőt, amely betekintést nyújt a reformkori mindennapokba.

Vajda Piroska

Forrás: magyarnemzet.hu / illusztráció

Izgalmas időutazásra hívja a diákokat Bács-Kiskun vármegye önkormányzata és a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum. Közösen szervezik azt a vetélkedőt, amely betekintés nyújt Petőfi Sándor és a Petrovics család életébe, és rajtuk keresztül a reformkor mindennapjaiba.

A Petőfi-emlékév alkalmából meghirdetett játékos gazdaságtörténeti megmérettetésre Bács-Kiskun vármegyéből háromfős általános és középiskolás csapatok jelentkezést várják. A szervező intézmény által összeállított feladatsorok megoldásával megismerhetik a korabeli vállalkozások működését és az akkori nemzedék örökségét. A háromfordulós vetélkedőre január 25-éig lehet regisztrálni az általános iskolák 7-8., és a középiskolák 9-13. osztályos tanulóinak. A jelentkező csapatok január 30-áig küldhetik be a nevezési feladatot, amely a www.petofi200.hu oldalon érhető el.

Az első korcsoportban játékos, kortörténeti ismereteket tartalmazó feladatsort, míg a második korcsoportban egy korhű fogalmazást várnak, melyek témája a Petrovics család vállalkozásaival kapcsolatos. A versenyen résztvevő csapatok értékes jutalmat kapnak. Az első helyezést elért csapatok 100 ezer értékű nyereményben részesülnek, illetve a modern kori Petőfi Sándort alakító színművész, Bánföldi Szilárd is ellátogat a tanév során az iskolájukba. A második helyezett csapatok 50 ezer, a bronzérmes csapatok 25 ezer, a negyedik helyezést elért csapatok 12 ezer forint értékű nyereményt kapnak. A döntős csapatok felkészítő tanárai 10 ezer forint értékű könyvutalványt kapnak.

A versennyel kapcsolatban további információ a www.petofi200.hu internetes oldalon vagy dr. Bánki Horváth Mihálynál, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum igazgatóhelyettesétől kérhető a [email protected] e-mail-címen, vagy a 06-70/335-2689-es telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában