Hihetetlen történet

2023.01.18. 13:30

Igazi csoda: nyolc év után tért haza Bella, a kecskeméti labrador – videóval

Valóságos csoda történt Kecskeméten, ahol közel nyolc esztendő után került vissza gazdájához egy 2015 áprilisában eltűnt kutya.

Tapodi Kálmán

Bella ismét a családjával élhet

Forrás: Beküldött fotó

– Már nem számítottunk arra, hogy valaha is előkerül Bella. A labrador szuka nyolchetes korában került hozzánk és szinte családtagnak számított – mesélte Bánáti Attila. A kutya gazdája elárulta, hogy Bella korábban is valóságos „szabaduló művész” volt, akinek a 2700 négyzetméteres felsőszéktói telek is kicsinek bizonyult. Bella így hamar bekerült az ebrendészet nyilvántartásába és kétszer is hazavitték a szökevényt.

2015. április 18-án ismét eltűnt Bella, ami nagy szomorúságot okozott az akkor négy és fél éves Zsombor fiuknak, akinek kedves pajtása volt a labrador. Mint azt Bánáti Attila mesélte: a most ötéves Zselyke lányuk is annyit hallott az évek során a házőrzőről, hogy szinte mindent tudott az eltűnt kedvencről.

Bella és Zsombor
Forrás: Beküldött fotó

Bella 2,5 éves volt a legutóbbi eltűnése idején. Akkoriban az egyik népszerű közösségi oldalon mintegy háromszázan osztották meg a labradort kereső posztot, érkeztek is visszajelzések, de a kutya nem került elő. A Bánáti család időközben egy másik kutyussal vigasztalódott, Szemi a másfél éves, fajtatiszta szamojéd kan költözött otthonukba.

A közel nyolc éve eltűnt kutya története azonban a napokban csodás fordulatot vett. 

Kecskeméten a Vályogvető utcában befogtak egy labradort, amely nyakörvet viselt, barátságos és szomjas volt. A kóbor eb utána a Menhely az Állatokért Alapítvány gondozásába került, akik „csodaként” írtak Bella megtalálásáról. Az alapítvány közösségi oldalán közzétettek szerint a chip révén felvették a kapcsolatot a kutya gazdájával és azt is látták, hogy a PET-VET adatbázisban elveszettként szerepel az eb 2015 óta. Mint fogalmaztak: „...valaki befogta és 7 évig nem oltatta. Nem kereste gazdáját. Most Bella végre hazatérhetett eredeti gazdájához!” Hozzátették: ezért kérnek mindenkit, hogy oltassa kutyáját, chipeztesse, legyen megfelelő cím, telefonszám, hogy el tudják érni a gazdát. Ha elveszett, jelezzék állatorvosuknak, hogy jegyezze be az adatbázisba! – javasolták a tulajdonosoknak.

Bellát nagy örömmel fogadták vissza a Bánáti családban és Szemi is hamar barátságot kötött a már tíz éves labradorral, aki már kezdi megszokni legújabb otthonát.

Bella és új barátja, Szemi, a szamojéd
Forrás: Beküldött fotó

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában