Segítségnyújtás

2023.01.20. 14:09

Folytatja együttműködését a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata és a Kecskeméti Városrendészet

Az elmúlt egy év során közel 80 külterületen élő embert kerestek fel a városrendészek a szervezet képviselőivel közösen, feltárva a szükségleteiket – derül ki a Kecskeméti Városrendészet közleményéből.

baon.hu

2021 óta működik együtt a két szervezet

Forrás: Kecskeméti Városrendészet

Mint írják, a városrendészet külterületi szolgálata évek óta sikeresen működik. Egy felügyelő páros a hét szinte minden napján Kecskemét külterületét járja, amelynek egyrészt közbiztonsági célja van, másrészt rendészeti feladataik ellátása közben fel tudják mérni, hogy mely tanyás ingatlanokban élnek szociálisan rászoruló és segítségnyújtásra szoruló személyek. A városrendészek által feltárt információk – ki és milyen típusú segítségre szorul – becsatornázásra kerülnek a városban lévő segélyszervezetek, alapítványok, egyesületek irányába, hogy a krízishelyzetbe került személyek azonnali segítséget kaphassanak.

Sipos László önkormányzati képviselő, tanácsnok segítő közreműködésének köszönhetően az összefogáshoz 2021 decemberében aláírt együttműködési megállapodás aláírását követően a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata is csatlakozott.

Az elmúlt egy év során közel 80 külterületen élő, magányos, segítségnyújtásra szoruló személyt kerestek fel a városrendészek a szervezet képviselőivel közösen, feltárva a szükségleteiket. A rászorulók nem csupán tartós élelmiszert kaptak, hanem az életminőségük javításához szükséges tárgyi adományokat, valamint egyéb segítséget is.

Mind a szeretetszolgálat, mind a városrendészet is elkötelezett a folytatást illetően, így 2023-ban is folytatják az együttműködést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában