Képviselő-testületi ülés

2023.01.26. 14:19

Felszólították a bajai polgármestert, hogy ne fenyegesse a képviselőket – Éles vita a bajai piaci helypénzről

Képviselő-testületi ülést tartottak csütörtökön Baján, ahol éles vita volt a piaci helypénzről.

Márton Anna

A csütörtöki ülésen sem fogadták el a díjemelést

Fotó: Márton Anna

A bajai képviselő-testület csütörtöki ülésén hosszan tárgyaltak a piaci helypénzről. Emelni vagy nem emelni. Ez volt a kérdés. Harminc százalékos mértékű emelést foglalt magába az előterjesztés, ami a decemberi ötven százalékos piaci díjemelési javaslathoz képest jelentős mérséklés. A decemberi önkormányzati ülésen a többség nem fogadta el a díjemelést, és így történt ez csütörtökön is.

Az ügyhöz tartozó hír, hogy a Pozsgai Imrétől, a Baja Vagyon Zrt. ügyvezetőjétől az önkormányzat ülésén megtudhatták a bajaiak, hogy nem fenyegeti veszély a vasárnapi bolhapiac működését. Korábban ugyanis szóba került, hogy a piaci díjemelés elmaradása ellehetetlenül a zsibpiac üzemeltetése.

A piaci helypénzről szóló vitában Nyirati Klára polgármester a képviselők büntető jogi felelősségére hívta a figyelmet, különös tekintettel a vagyongazdálkodásra.

Kámánné dr. Bari Bernadett a Fidesz-KDNP frakcióvezetője felkérte az ülést vezető polgármestert, hogy ne fenyegesse a képviselőket, szerinte méltatlan volt ahogy a képviselőket befolyásolni akarta Nyirati Klára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában