Bátrak

2023.01.01. 11:00

Félszázan búcsúztatták hideg fürdőzéssel az óévet Soltvadkerten – galériával

A futás és a jéghideg fürdőzés szerelmeseit várta a Vadkerti-tóhoz a GO Sportegyesület szilveszter napján óévbúcsúztató rendezvényére. Közel ötvenen mártóztak meg az alig néhány fokos tó vizében.

Pozsgai Ákos

Volt, aki nem riasztott vissza az alig pár fokos víz

Fotó: Pozsgai Ákos

A városban már sokéves hagyomány, hogy aktív mozgással búcsúztatják el az óévet, szombaton mintegy kétszázan gyűltek össze a Vadkerti-tónál a tavaszias téli napsütésben. A vadkertieken kívül a megye más településeiről is érkeztek sportolók, akik előbb körbe futották a tavat, voltak, akik többször is, majd mintegy félszázan vállalkoztak arra, hogy megmártózzanak a tó jéghideg vízében is. A bátrabb és kitartó fürdőzők többször is belegázoltak a vízbe, voltak, akik nyakig elmerültek benne.

Hagyomány az is, hogy ilyenkor köszöntik oklevéllel és borral azokat a sportolókat, akik a naptári évben teljesítették első fél-, vagy teljes maratonjukat, valamint az év női és férfi futóit is.

Az év női futója: Kugelmanné Szabó Erzsébet lett, aki betegsége ellenére teljesítette első maratonját, az év férfi futója Lukács Sándort választották, aki teljesítette a Spartathlont, 246 kilométert futott le Athén és Spárta között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában