Közlekedés

2023.01.29. 14:00

Csőtörés miatt továbbra is korlátozzák a forgalmat Halas belvárosában

A városközpontban a Székely utca Bethlen Gábor tér felőli végén másfél hete csőtörés miatt felbontották az aszfaltot, ezért a Székely utca felől teljes szélességében lezárták az utat.

Pozsgai Ákos

Teljes talajcserét kell végezni az érintett területen

Fotós: Pozsgai Ákos

A városban az ívóvízhálózat nagy része 40-60 évvel ezelőtt épült, az országos helyzethez hasonlóan az elmúlt évtizedekben elmaradt felújítások miatt mostanra sok helyen törnek és repednek a csövek.

A Székely utca és a Bethlen Gábor tér sarkán, a forgalmas úttest alatt a lefektetett vezeték közel 60 éves, a keletkezett repedéstől távolabb tört a felszínre a víz, így a szolgáltató dolgozóinak jóval nagyobb részen meg kellett bontaniuk az úttestet, hogy feltárják a hiba pontos helyét.  Teljes talajcserét kell végezni, majd megfelelően tömöríteni, amit murvaréteggel borítanak és amikor megfelelően összetömörödött a talaj, csak az után kerülhet rá az új aszfaltréteg.

A csövek több évtizede épültek, több helyen megrepednek
Forrás: Pozsgai Ákos

Így a Bethlen Gábor téren a helyreállítási munkálatok a következő napokban is tartanak, ezért a szolgáltató további türelmet és fokozott figyelmet kér a munkagödör mellett közlekedőktől.

Mátyus Zoltán, a Kiskunvíz Kft. ügyvezetőjének közlése szerint vármegyeszerte egyszerre több hasonló hiba elhárításán is dolgoznak a szakembereik, összesen 54 településen mintegy 2200 kilométernyi ivóvízhálózatot felügyelnek. Csak Kiskunhalason mintegy 250 kilométernyi ívóvízhálózat van lefektetve, az önkormányzattal egyeztetve, a folyamatban lévő útfelújítások során végzik el az ivóvízhálózat felújítását, hamarosan ilyen ivóvíz-vezeték csere lesz az Árpád utcán is. A Kiskunvíz Kft. teljes szolgáltatási területen évente mintegy negyedmillió forintot költenek a keletkezett csőtörések és repedések kijavítására.

A közlekedőktől türelmet kérnek a Kiskunvíz munkatársai
Fotós: Pozsgai Ákos

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában