Wojtyla

2023.01.21. 13:03

Borászok pártfogolták a szegényeket Kecskeméten

Hétfőtől péntekig neves megyebeli borászok összefogásával juthattak meleg ebédhez a szegények a kecskeméti Wojtyla népkonyháján. Az intézményben már hagyomány, hogy Szent Vince, a szőlőtermelők védőszentje napjához kapcsolódóan szőlészek, borászok támogatják a népkonyhát. Az idei jótékonysági megmozdulás is jól sikerült.

Sebestyén Hajnalka

Hétfőn Koch Csaba, a borotai Koch Borászati Kft. ügyvezető-tulajdonosa támogatta az ebédet

Fotó: Wojtyla

„Vacsora közben Jézus kezébe vette a kenyeret, megáldotta, megtörte s odanyújtotta tanítványainak, ezekkel a szavakkal: Vegyétek és egyétek, ez az én testem! Aztán fogta a kelyhet, hálát adott, és ezekkel a szavakkal nyújtotta nekik: Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem, a szövetségé, amelyet sokakért kiontanak a bűnök bocsánatára. – Máté evangéliumából e szavakkal indult útjára a borászok hete a népkonyhaként is működő Wojtyla Barátság Központban.

A Biblia ezen sorai ihlették az alföldi bortermelőket, hogy csatlakozzanak a jótékonysági kezdeményezéshez, miszerint minden nap más-más borász finanszírozza meg a százharminc rászorult meleg ebédjét. Mondván: a borászat nem csupán a nemes nedű előállításából és kereskedelméből áll, hanem egyben Isten gondoskodó szeretetének kifejeződése is.

Hétfőn a sort Koch Csaba, a borotai Koch Borászati Kft. ügyvezető-tulajdonosa, 2019. évben az Év bortermelője, a Magyar Bor Akadémia elnöke, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnökségi tagja indította. A keddi ebédet Hetényi József és családja, a szerdait Dabasi Gábor, a Damax Kft. ügyvezetője, a csütörtökit a soltvadkerti Frittmann testvérek, a péntekit Balogh Károly Helvécia polgármestere, a Balogh Borház tulajdonosa támogatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában