Párbeszéd

2023.01.18. 16:20

A vállalkozók felkészültségét támogatta a kecskeméti konzultáció

Konzultáció-sorozatot indított a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOS), az Egyensúly Intézettel karöltve 10 vármegyében, amiben arról tartanak közös párbeszédet az adott vármegye vállalkozásainak vezetőivel, hogy mik várhatók az elkövetkező időszakban a gazdasági színtereken.

Szalay Tamás

Weninger Richárd, a VOS Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének elnöke nyitotta meg a rendezvényt

Fotó: Szalay Tamás

A rendezvénysorozat soron következő állomása Kecskeméten volt, ahol a helyi vállalkozók gyűltek össze és szakmai előadások után megvitatták egymással a tapasztalataikra alapozott várható pénzügyi-gazdasági helyzetet. A programsorozat lényege, hogy megvitassák az Egyensúly Intézet, az állami és uniós támogatási források magyarországi rendszerével kapcsolatos politikai javaslatát, illetve, hogy a cégvezetők észrevételei alapján olyan javaslatok születhessenek, amik főként a mikro-, kis- és középvállalkozások lehetőségeit helyezik előtérbe.

A konzultáció helyszínéül a kecskeméti Four Points by Sheratont választották, ahol Weninger Richárd, a VOS Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének elnöke nyitotta meg a rendezvényt köszöntő beszédével. Ahogy a VOS elnöke elmondta, ez a roadshow kivételesen fontos abból a szempontból, hogy a szervezet személyesen beszélhessen a vállalkozások vezetőivel, megismerhessék álláspontjaikat, és azokat a szakmai tárgyalásokon képviselni tudják.

Ezt követte dr. Kozák Ákos, az Egyensúly Intézet üzleti kapcsolatokért felelős igazgatójának előadása, amiben a vállalkozásfejlesztés és támogatáspolitika volt a fő téma. Az Egyensúly Intézet negyedévente megjelenő makrogazdasági elemzése alapján sok tendenciára lehet következtetni a jövőben. Szóba került a Magyarországra, de egész Európára is kiható inflációs következményekről, és azok kezelési lehetőségeiről. 

Dr. Kozák Ákos elmondása szerint a infláció ellenére a vásárlók fogyasztási kedve nem csökkent. 

Sok értékesítő és szolgáltató vállalat képes volt növekedést produkálni a 2022-es évben a romló gazdasági helyzetben is. Fel kell azonban készülni, hogy jöhet egy nehezebb időszak is a következő években.

Ez a rendezvény lehetőséget a vállalkozóknak, hogy új lendületet nyerjenek és képesek legyenek felkészülten belevágni a 2023-as évbe, tudva azt, hogy van támogató szervezetük, ami segíti őket, és képviseli az érdekeiket a jövőben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában