Összegzés

2023.01.31. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 31.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Ápoló tanulók a kórházban.

Fotó: Bús Csaba

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy kiskőrösi férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört.

A magyar kultúra napja alkalmából meghirdetett „S merre zúgnak habjai / Tiszának, Dunának…” című alkotópályázat eredményét hétfőn hirdették ki a kecskeméti Hírös Agórában.

Lényegesen gyorsul az utasok kiszolgálása a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatán: teljesen magyar fejlesztésű robotasszisztenssel újul meg az Elvira menetrendi szolgáltatás.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Mevlüt Cavusoglu török külügyminisztert, aki magyar kollégája, Szijjártó Péter meghívására érkezett Budapestre.

Lajosmizsénél állítottak meg a Bács-Kiskun Vármegyei rendőrök az olasz rendszámú személygépkocsit. A sofőr nem várta meg az intézkedést, futva kezdett menekülni. Az életveszélyes mutatványt a rendőrök szakították meg, akik pár másodperc alatt elfogták a pályatesten futó román férfit. 

Elkészült a Kodály utcában található I. számú bölcsőde bővítése, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert 360 millió forintos támogatásból valósult meg.

Sok a kátyú a földutakon, melynek egyik fő oka, hogy nem megoldott a vízelvezetés azokon a szakaszokon. Többek között erről is szólt Falu György alpolgármester a Gong Rádió Mai téma című műsorának hétfői adásában.

Kezd éledezni Kecskemét kulturális élete, februárban sorra nyitnak ki a múzeumok és kulturális intézmények.

Újabb irodalmi sikert ért el Katedra Általános Iskola, Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakgimnáziumba járó Kerekes Alíz. A 10. osztályos diáklány egy nemzetközi pályázaton nyert díjat.

A jövő közlekedése címmel rendeztek szakértői kerekasztal beszélgetést a Neumann János Egyetem Campusán kedd délelőtt.

A forduló előtt a tabellán a 2. helyen álló Szolnok vendége volt a 7. Kecskemét a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában, az alapszakasz 18. fordulójában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában