Összefoglaló

2023.01.29. 20:21

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 29.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Felvételünk a bajai bunyevác prélón készült

Fotó: Márton Anna

A kecskeméti Trencsényi Péter a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület munkatársa, mentőápoló több tucat országból származó játék mentőjármű gyűjteménye 2005 óta folyamatosan gyarapodik.

Idén szombaton tartották a hagyományos nagy prélót a bajai Duna Wellnes Hotel éttermében. Az eseményt minden évben a Bajai Horvát Önkormányzat és a Bácskai Horvátok Kulturális Központja közösen szervezi.

Angliában egyre több szülő panaszkodik arra a közösségi oldalakon, hogy iskolás lányaikat az utcán követik és zaklatják a bevándorlókból álló bandák tagjai.

Kiskunhalas városközpontjában a Székely utca Bethlen Gábor tér felőli végén másfél hete csőtörés miatt felbontották az aszfaltot, ezért a Székely utca felől teljes szélességében lezárták az utat. Továbbra is tart a forgalomkorlátozás.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) adott hírt róla, hogy felszámoltak egy illegális idősotthont, aminek működtetői megszerezték az idős, beteg emberek vagyonát és ingatlantulajdonát, amiben ügyvéd és egészségügyi dolgozók is segítették őket.

14 millió forint értékű aranygranulátumot tulajdonított el társaival egy férfi egy budapesti telephelyről, majd házilag olvasztotta.

Három éve jelent meg a jótékonysági célú Mélymerülés utcalap első száma Kecskeméten. A szerkesztőség tagjai és barátaik a három év alatt ötmillió forinttal tudtak támogatni a nehéz életkörülmények között élőket.

Egy, az alabamai repülőtéren dolgozó háromgyermekes édesanya vesztette életét, mert a figyelmeztetések ellenére is túl közel merészkedett egy repülőgéphez, méghozzá annyira, hogy a motor beszippantotta őt.

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület pénteki tisztújító közgyűlésén Kállainé Vereb Máriát, az egyesület korábbi ügyvezető elnöként bízták meg a vezetői teendők ellátásával.

Életre szóló élmény, egyben nagy siker érte a Jakabi Kultúrműhely színjátszó csoportját, miután a Nemzeti Színházban adták elő az Óz, a nagy varázsló című zenés mesejátékukat a VIII. Pajtaszínházi Szemle keretében szombaton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában