Összefoglaló

2023.01.28. 20:06

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 28.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Felvételünk a nagykőrösi baleset helyszínén készült

Fotó: Donka Ferenc

Ulrich Margit kislányként élte át a sváb kitelepítés viszontagságait. Édesanyja a szeme láttára halt meg. Vele beszélgettünk.

Szalagavató ünnepséget tartottak a Szent László Általános Művelődési Központ Rátvay Zoltán Sportcsarnokában péntek délután. A végzősök felemelő eseményén zsúfolásig megtelt a sportcsarnok.

A 74 éves férfi január 22-én kerékpárjával tekert a romániai Erzsébetvárosban, amikor figyelmetlenségből nekirohant egy furgonnak. Kórházba vitték, ahonnan miután ellátták, hazaengedték. Majd néhány órával később a férfit újra elütötte egy autó, amikor szabálytalanul ment át az úttesten. 

Magó István egykori helvéciai polgármester emlékére fia, András ismét megrendezte a sakkbajnokságot a nagyközségben.

Szombat délben ismét lövöldözés volt Jeruzsálemben; legalább ketten megsebesültek, az elkövető egy 13 éves palesztin fiú – közölték a hatóságok. 

Porrá égett a XVI. kerületi Szentmihályi Konrád Ferenc Uszoda teteje.

A 91 éves dr. Varju Sándor solti állatorvos ma is aktív, elkötelezett hivatástudattal, 65 év tapasztalatával gyógyítja a beteg kisállatokat rendelőjében. Az elmúlt évtizedekről beszélgettünk vele.

Szombat reggel hat és hét óra között lehelte ki a lelkét az a két hízó Páhiban, amelyek húsát egy víg társaság dolgozta fel délelőtt a II. Páhi Falusi Disznóvágás rendezvény keretein belül.

A Magyarország étele 2023. szakácsverseny szombati elődöntőjétt holtversenyben nyerte a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével és a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent nevű csapata Bíbor hajnal névre hallgató ételsorával.

A pénteki nagykőrösi halálos vonatgázolás után, szombaton ismét baleset történt a helyszíntől, mintegy 200 méterre, az Örkényi úton. Kerékpárost ütött el egy autó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában