Összefoglaló

2023.01.27. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 27.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

A repülőkatasztrófa 40. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést Kecskeméten

Fotó: Bús Csaba

Olvasói felvetésre, utánajártunk, hogyan működtetik a társasházak a lépcsőházi világítást, ki milyen protokollt alkalmaz, meddig égnek az izzók. A kérdés a közelmúltban történt fővárosi rendőrgyilkosság kapcsán vetődött fel, ahol a lépcsőházi villany leoltódása is hozzájárult a tragédiához.

Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.

A rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a moldáv férfi ellen, aki 2022. augusztus 18-án Kiskunhalason a tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

Pilotjelleggel elsőként a Budapest–Baja vonalon közlekedő egyes járatok fedélzetén lesz lehetőség bankkártyás jegy- és bérletvásárlásra a Volánbusznál. A közlekedési társaság 2023. január 30-tól február 26-ig 10 autóbuszon vizsgálja a kártyás fizetést lehetővé tevő fedélzeti eszközöket.

Jó hír a nyugdíjasoknak: korábban jöhet a postás az emelt összegű 13. havi nyugdíjakkal – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány közösségi oldalán.

Csütörtökön délelőtt fogtak el a rendőrök Kecskemétnél egy embercsempészt, aki 6 külföldivel utazott. Mint kiderült a sofőr ellen elfogató parancsot adtak ki külföldön.

Két legfiatalabb férfi – az ügy első és másodrendű vádlottjai – 2021 februárjától 2021 októberéig – amíg őrizetbe nem vették őket – együtt összesen 17 lopást követtek el Kecskeméten. 2021 szeptemberében egy-egy alkalomkor besegített nekik egyik férfi, illetve a nő is, az ügy harmad- és negyedrendű vádlottja is, akik közül a női vádlott öt, míg a férfi két lépcsőházi tároló feltörésében vett részt.

40 évvel ezelőtt, 1983. január 28-án 12 óra után nem sokkal lezuhant a 0358 oldalszámú MiG-21-es repülőgép Kecskemét környékén. Decsov Zoltán alezredes, a 59. Honi Vadászrepülő Ezred parancsnoka és Bazsika Tamás százados életüket vesztették a balesetben. A repülőkatasztrófa 40. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak az áldozatok sírjánál, a Kecskeméti Köztemetőben.

Eddig mintegy hétmillió forint kárt okoztak a fatolvajok Kiskunhalason, akik városszerte engedély nélkül vágják és viszik el a közterületeken lévő élő fákat. A város vezetője megelégelte a helyzetet ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a rendőrségen.

Nehéz helyzetbe hozta az energiaár-növekedés és az üzemanyagárak emelkedése a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesületet. Trencsényi Péter, az egyesület alapító-munkatársa elmondta, hogy működésük került veszélybe a sokszorosára emelkedett kiadások miatt.

Közmeghallgatást tartott csütörtökön Solt város önkormányzatának képviselő-testülete az önkormányzati hivatal dísztermében. 

A KTE mestere lett az év legjobb edzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában