Összefoglaló

2023.01.16. 20:30

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 16.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Képünk a kecskeméti balesetnél készült

Fotó: Donka Ferenc

Néhány napja a helyi tűzoltókat riasztották a buszállamoshoz, ahol valakik felgyújtották a nyilvános vécét. A bárki számára éjjel-nappal ingyen használható illemhelyet nem először rongálták meg, havi szinten több tízezer forintba kerül a kisebb-nagyobb károk helyhozása.

95 éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb olasz filmcsillaga, Gina Lollobrigida.

Vasárnap kezdődött a keresztények, a Krisztusban hívők összetartozását szimbolizáló ökumenikus imahét. Ezen a napon Kiskunhalason, a református imaházban is az üldözött keresztényekért és a békért imádkoztak.

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 32 éves kecskeméti férfinak, akit élettársát többször is súlyosan bántalmazta. A férfi a nő lábszárát és a csuklóját is eltörte.

Összeütközött két személyautó Kecskeméten, a Széchenyi körúton hétfő reggel. A baleset következtében az egyik autó kidöntött egy közlekedési lámpát.

Filvig Géza, Kalocsa polgármestere évösszegzőjében a múlt év legfontosabb beruházásai mellett, beszámolt az idei tervekről is, melyek között az egyik legjelentősebb a Petőfi utcai óvoda bővítése lesz.

A kormány év végén jelentette be, hogy a decemberi nyugdíjakat januártól 15 százalékkal megemelik a rekordmagas infláció miatt. Jó hír, hogy februárban pedig már ezzel a magasabb összeggel érkezik a 13. havi, teljes nyugdíj.

Soltvadkerten már előfordult olyan eset, hogy késett a Vadkerti-tó fejlesztésének valamelyik beruházása. Most is erről van szó, mondta Temerini Ferenc polgármester az apartman-beruházások kapcsán.

Egy óriási bulin tudta meg születendő babájuk nemét Dér Heni. Az énekesnő és párja egy kisfiú után egy kislányt nevelhet majd fel.

Egy házaspár a kislányával éppen kutyát sétáltatott csütörtök este a XVII. kerületi Pesti úton, amikor egy 17 éves fiú kiugrott a tizedik emeletről.

Hétfőn délután elütöttek egy nőt egy kijelölt gyalogátkelőhelyen Kecskeméten, a Március 15. utcában.

A Kecskeméti Városrendészet egyik kiemelt célja a közterület rendjének megtartása, ezért hétfőn a felügyelők két roncsautót szállítottak el a 445-ös főút melletti területről.

Jól indult az év kalocsai kutyamenhely árvái számára, hiszen a várakozásokat felülmúlva, sikeresen zárult egy tápgyűjtési akció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában