Kecskemét

2023.01.12. 16:01

A híres szikipontyból ehettek a szegények – galériával

Ízletes halfogás várta a kecskeméti Wojtyla népkonyhájára járó szegényeket csütörtökön. Az Akasztói Halascsárda jóvoltából azonban nemcsak finomat ebédeltek, de érdekességeket is megtudhattak az akasztói szikipontyokról, mely a vendéglátó-komplexum védjegye.

Sebestyén Hajnalka

Az Akasztói Horgászpark és Halascsárda látta vendégül a szegényeket

Fotó: Bús Csaba

A kecskeméti Wojtyla Barátság Központ és az Akasztói Horgászpark és Halascsárda kapcsolata sok évre tekint vissza. A neves vendéglátóhely minden évben megvendégeli a szegényeket halból készült ebéddel. Ezúttal 130 fő részére – az étlapjukon is megtalálható – rántott halfarkot és halnyakot tálaltak fel, körettel.

Az Akasztói Horgászpark és Halascsárda képviseletében Szabó Csaba, az Akasztói Horgászpark és Halascsárda üzletvezető-társtulajdonosa, és munkatársa Újvári Róbertné Sebestyén Éva látogatott el a népkonyhára. Az adományebéd kiosztása előtt Szabó Csaba mesélt a családja által működtetett komplexumról.

Édesapja, Szabó József 1989-ben tette le alapkövét a ma már több lábon álló vállalkozásnak. 300 hektáron tógazdálkodást folytatnak, van horgászparkjuk, strandjuk, halascsárdájuk és panziójuk. Az évek alatt folyamatosan bővültek, elérték azt a vállalati nagyságot, mely biztosítja a megélhetésüket, a minőségi szolgáltatást. Az elmúlt évek és a jelenlegi nehézségek ellenére is talpon vannak, működnek. Nem szeretnének tovább bővülni, csak biztos stabil háttérrel működtetni valamennyi létesítményüket.

Az édesapa mellett immár a három gyermek – Csaba, Andrea és Zsolt – is aktívan kiveszi részét a mindennapi munkából. A védjegyük a saját nevelésű akasztói szikipontyuk, mely egyedülálló az országban. Népszerű, mivel nem zsíros, és a szikes talajnak köszönhetően a halhús íze sokkal ízletesebb mint az iszapos vízben élő pontyoké. Emellett azonban a család halastavaiban más halak is foghatók, mint például a szürke harcsák és tokhalfélék. Néhány éve a szibériai tokhalból kaviárt is készítenek.

Szabó Csaba végül elmondta: sok híresség, közéleti személy is megfordul náluk. Van, aki egy ebédre tér be a csárdába, de többen horgászással kötik egybe az akasztói programot.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában