Kiskunhalas

2023.01.22. 14:11

A felszámolt hulladékgyűjtő szigetekkel együtt eltűnt az illegálisan lerakott szemét is

December végéig befejeződött a szelektívhulladék-gyűjtő szigetek felszámolása a város különböző pontjain. A lakosság részére az ipari parkban található hulladékudvarban van lehetőség a szétválogatott hulladék leadására, ahol növelték a szelektív hulladékgyűjtő kapacitását – közölte hírportálunk érdeklődésére Farkas Dániel, a halasi városháza kabinetvezetője.

Pozsgai Ákos

Archív-felvétel

Fotó: Pozsgai Ákos

A szelektívhulladék-gyűjtő szigetek megszüntetéséről tavaly nyáron döntött a képviselő-testület. Fülöp Róbert polgármester a döntéshozatalt megelőzően úgy fogalmazott, hogy ezeknek a területeknek a rendben és tisztán tartása nagyon komoly plusz feladatot adott a városi rendészetnek és magának a szemétszállító szolgáltatónak is.

– A tapasztalatok azonban azt mutatták, hogy az elmúlt évek küzdelmei ellenére sem sikerült tisztán és rendben tartaniuk a kukák melletti területet – emlékeztetett a városvezető. A szabálytalanul elhelyezett szemét miatt kialakult illegális hulladék lerakatok felszámolása érdekében döntött úgy a képviselő-testület, hogy csak egy szelektívhulladék-gyűjtő szigetet tartanak meg az ipari parkban működő hulladéklerakóudvarban. A lakosság itt adhatja le a szétválogatva összegyűjtött háztartási hulladékát.

Archív-felvétel
Fotós: Pozsgai Ákos

Azok az ingatlantulajdonosok és azok a zárt hulladéktárolóval rendelkező társasházak, amelyek jogosultak, de még nincs szelektívgyűjtő edénye, azoknak mielőbb jelezniük kell azt a szolgáltató felé, illetve az önkormányzat felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában