Kecskemét

2022.12.19. 13:40

Ünnepi ebéddel kedveskedtek a szegényeknek a Wojtyla Házban – galériával

Ismét meghittség és béke hangulata itatta át a Wojtyla Ház légkörét. Az adventi időszak alkalmából Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia volt a ház meghívott vendége. Ünnepi beszédében köszöntötte a rászorulókat, és felhívta a figyelmet a szeretet és odaadás fontosságára.

Szalay Tamás

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester (középen) volt a Wojtyla Ház meghívott vendége

Fotó: Szalay Tamás

A Wojtyla Ház vezetője, Farkas P. József szintén köszönetet mondott a támogatóknak, illetve a város vezetésének, hogy amiben csak tud, segíti a szervezet munkáját. A ház életében a hit és az emberek megsegítése játszik fontos szerepet, és ezeket a hagyományos értékeket akarják a jövőben is gyakorolni. A polgármester az egész éves áldozatos munkát megköszönve, biztosította a szervezet vezetőit az önkormányzat támogatásáráról.

A meghívott vendégek között volt Pintérné Farkas Csilla, a Wojtyla Ház rendszeres támogatója, aki szintén ünnepi jókívánságait adta át a Wojtyla „család” tagjainak.

Az ünnepi ebédhez a KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. járult hozzá Nagy Gábor Tibor ügyvezető képviseletével. A cég vezetője egy nagylelkű felajánlást is tett, miszerint a házban szükséges javítási, vakolási, festési munkálatokban segítséget ad a szervezet számára.

Az adventi gondolatokat követően hagyományosan közös imával adtak hálát az ételért és italért, majd a polgármester segítségével kiosztották az ünnepi ebédet. A meghívott vendégeknek a ház vezetői egy rövid tárlatvezetéssel is készültek, hisz, ahogy arról mi is beszámoltunk, december elejétől Balanyi Károly grafikus, festő és zománcművész alkotásai láthatók a Wojtyla Házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában