Beruházások

2022.12.14. 11:25

Több mint ötmilliárd forint európai uniós forrásból fejleszthetnek Bács-Kiskun megyében

Több mint ötmilliárd fejlesztési forrást nyert el negyvenöt Bács-Kiskun megyei település közel ötven projektje az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke az MTI-t.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Rideg László (Fidesz-KDNP) elmondta: épületek energetikai korszerűsítésére 13 település kapott több mint 1,1 milliárd forintot, belterületi utak 19 településen újulnak meg 1,7 milliárd forintból, óvodaépítésre, -fejlesztésre és bölcsőde kialakítására pedig négy projektben fordítanak mintegy 500 millió forintot. Ezen túl kerékpárútépítésre, közösségi terek felújítására és a csapadékvízgazdálkodás fejlesztésére is ítéltek meg forrásokat. Negyvenöt Bács-Kiskun megyei település negyvennyolc pályázati projektje kap összesen 5,38 milliárd forint pályázati támogatást.

Az elnök kiemelte: a TOP Plusz programból több mint 100 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik Bács-Kiskun megyébe a következő hét évben, és ebből 20 milliárd forintról már döntés született. A pályázatok beadását és a megvalósítást a megyei önkormányzat koordinálja, és alapelv, hogy Bács-Kiskun megye minden településére jusson pályázati forrás – tette hozzá.

Rideg László emlékeztetett: a 2014 és 2020 közötti hét évben több mint 113 milliárd forint támogatás jutott 774 projektre, amelyekből mind a 119 megyei településre érkezett forrás. A túlnyomórészt a megyei önkormányzat közreműködésével megvalósuló beruházások egy része még folyamatban van, miközben az önkormányzatok már a következő hét év fejlesztési keretéből is nyernek el támogatásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában