A Mikulás is várta a gyerekeket

2022.12.02. 20:39

Több mint hetven fényfüzérekkel kivilágított erőgép vonult fel Soltvadkerten – galériával

A Mikulás péntek este várta a gyerekeket a soltvadkerti piactéren, ahol három cég rendezésében a gazdák traktoros Mikulás felvonulást rendeztek az est során a városban. Mintegy 73 fényfüzérrel feldíszített, kivilágított erőgép járta körbe a várost.

Barta Zsolt

Több településről is érkeztek felvonulók

Fotós: Barta Zsolt

Tóth János, a Kiskun-Agro Kft. – az egyik szervező cég – tulajdonosa a baon.hu-nak elmondta, hogy három vállalkozás fogott össze a városban azért, hogy megszervezze a felvonulást. Tóth János párja látta a nyáron, hogy máshol rendeznek ilyen felvonulásokat és arra gondolt, hogy ilyet Soltvadkerten is tudnának szervezni. A közösségi médiában megosztották az ötletet és rengeteg érdeklődőnek tetszett az elképzelés. Az üzleti partnerek több településről is elfogadták a meghívást és feldíszített erőgépekkel gurultak be a vadkerti piactérre. A helyiek mellett, Tázlárról, Kiskunmajsáról, Szankról, Helvéciáról, Jakabszállásról, Balotaszállásról, Harkakötönyről, sőt Kistelekről is érkeztek hatalmas gépek. 

Fotós: Letanóczki Nóra

Több mint száz gyermek volt kíváncsi a traktorok vonulására, ahol mintegy 40 kilónyi  ízletes szaloncukrot osztott szét a Mikulás. Az édesség mellett almákat is kaptak a gyermekek, amelyet Ritter Imre vadkerti termelő adományozott az eseményre. A felnőttek is jól érezték magukat, a lilahagymás zsíros kenyér mellett mindenki forró teát és forralt bort is kóstolhatott. A helyi borászok, így a Font Pincészet például fehér borral támogatta a rendezvényt. 

Az eseményen Font Sándor országgyűlési képviselő is részt vett, aki gratulált a szervezőknek és a támogatóknak. 

Fotós: Letanóczki Nóra

A szervezők köszönetet mondtak a soltvadkerti Zsikla Tamásnak, aki Mikulásnak öltözve egy szekérnyi gyermekmanóval jelent meg a rendezvényen.

Megemlítették ifjú Halasi Ferencet is, aki a legnagyobb erőgéppel tette tiszteletét Szankról. Dörner Balázs pedig Kistelekről – a legmesszebbről – fogadta el a rendezők meghívását.

A felvonulás mellett a művelődési házban nyílt kiállítás a helyi általános iskolás gyerekek munkáit is megtekinthették az érdeklődők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában