Kámánné dr. Bari Bernadett

2022.12.09. 18:00

Több fejlesztést tervez Baja alvégi városrészében a körzet képviselője

A képviselői keretének terhére több fejlesztést is kezdeményezett az alvégi városrészben a Fidesz–KDNP bajai képviselőcsoportjának vezetője. Kámánné dr. Bari Bernadett hírportálunknak részletezte elképzeléseit, amelyek a körzet négy helyszínén valósulnak meg a lakosok észrevételei alapján.

Márton Anna

Kámánné dr. Bari Bernadett figyelembe veszi a lakosok észrevételeit a fejlesztések során

Fotó: Márton Anna

Minden képviselő az ötmilliós keretösszegét fejlesztésre fordíthatja, amit az önkormányzat felé benyújthat. Kámánné dr. Bari Bernadett, a bajai Fidesz–KDNP frakció vezetője a 6-os számú választókerületben azokat a szempontokat vette figyelembe a fejlesztések megtervezésénél, amiket a képviselői fogadóóráin a lakosok felvetettek.

Mint azt a képviselő elmondta, a Szabadág utcában a csapadékvíz-elvezető árkok összekötése 110 méteres szakaszon valósul meg, átereszek kiépítésével, ami segítséget nyújthat a Bara-tó feltöltéséhez is. 

A Szeremlei utca és a Kereszt utca csomópontjában a nagy kocaköves útburkolatban a süllyedések javítása, illetve a Szabadság utcában és a Bara lakótelepen található játszótereken úgynevezett baba-mama hinták kihelyezése szerepel a tervek között.

– Négy helyszínen valósulnak meg fejlesztések az Alvégen. Az első szakaszban a Szabadság út végén a csapadékvíz-elvezetési problémák megoldása, átereszek kiépítésének segítségével. Ez részben a csapadékvíz, részben a Bara-tó feltöltésében segíthet. A következő a Szeremlei utca és a Kereszt utca kereszteződésben lévő kátyúk, úthibák kijavítása. Ez egy nagyon rossz állapotban lévő útszakasz. A harmadik pedig egy családbarát fejlesztés, mert eddig még nem volt Baján ilyen, egy baba-mama hinta. Ez azt teszi lehetővé, hogy a baba és a mama egy szerkezeten tudjon hintázni, ez a Szabadság út 91. szám alatti játszótéren és a Bara lakótelepen kerül elhelyezésre – mondta Kámánné dr. Bari Bernadett

Lehetne csökkenti a kiadásokat

Több olyan kérdés volt napirenden a legutóbbi képviselő-testületi ülésen, már második alkalommal, ami a díjtétel-emeléssel, a piaci díjak emelésével foglalkozott. A frakcióvezető hírportálunknak elmondta, nem értenek egyet abban, hogy az önkormányzat költségvetését hogyan kell jól megvalósítani a következő nehéz időszakban.

– A városvezetés részéről inkább a bevétel növelésére látunk előterjesztéseket. Ilyen a helyi adóemelés, a piaci díjtételek emelése, a lakásbérleti díjak emelése, tehát ebbe az irányba látunk inkább elmozdulást. Mi, a Fidesz–KDNP csoport részéről először azt néznénk meg, hogy a kiadásokat milyen módon lehet csökkenteni, és a legszembetűnőbb az, hogy ebben a városban bizony három alpolgármester van. Ugyanakkor vannak még bruttó 4-500 ezer forintért megbízási szerződések tanácsadók számára, ezeket mindenféleképpen célszerűnek tartjuk felülvizsgálni. A Baja Vagyon Zrt.-nél, a gazdasági társaságoknál is érdemes még megnézni, hogy mit lehet a különböző kiadásokon faragni. 

Amíg ezeket a dolgokat nem vizsgáljuk meg, és erre irányul a mi előterjesztésünk, addig mindenféleképpen tartózkodunk attól, hogy a lakosság terheit emeljük ebben az egyébként is nehéz időszakban 

– fogalmazott a képviselő. Mint elmondta, szakmai törvényességi észrevételt küldtek ki az előterjesztéssel kapcsolatban, ezeket figyelembe véve Kámánné dr. Bari Bernadett reméli, hogy a decemberi testületi ülésen bekerül a tárgyalandó dokumentumok közzé.

Politikai kiállítás az adventi időszakban nem helyén való

A Fidesz–KDNP részéről dr. Zöld Lászlón Csabáné tette közzé, hogy a korábban a Belvárosi templom és a játszóház, valamint az oktatási intézmény mellett volt egy momentumos plakátkiállítás. Különösen az adventi várakozás miatt sokan fejezték ki nemtetszésüket a politikai tárlat miatt.

– Az adventi elcsendesedési időszakra nem célszerű a politikát bevinni, jeleztük, hogy ez nem megfelelő. Sajnos a testületi ülésen nem született érdemi válasz, csak politikai vagdalkozás. Polgármester asszony annyit mondott, hogy neki fogalma sincs, hogy mit tartalmaznak ezek a táblák. Mi értetlenül állunk ez előtt, hiszen ő a helyi Momentum szervezet elnöke. Az ülést követően megváltoztatták a táblák helyét. Mivel a karácsonyi vásár területére kerültek ezek a plakátok, ugyanúgy az adventi várakozás meghittségébe rondít bele ez a politikai megnyilvánulás. Nagyon sokan elégedetlenségüknek adnak hangot, ez egy általános vélemény. Kár ezt politikai irányba elvinni, hiszen nem erről van szó. Véleménynyilvánításra mindenkinek joga van, de az adventi időszakban ez nem volt a legszerencsésebb választás – hangsúlyozta Kámánné dr. Bari Bernadett frakcióvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában