Kiválósági-, és Hősötös díjak

2022.12.10. 07:00

Tabdiban adták át a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató elismeréseit

A Szeged-Csanádi Egyház Megye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató szervezete fontos feladatának tartja, hogy támogassa azokat a nevelőszülői gondoskodásában élő gyermekeket, akik valamilyen területen példaértékű munkát végeznek.

Barta Zsolt

A díjazott gyermekek a nevelőszüleikkel

Fotó: Barta Zsolt

A szolgáltató megyei szervezete pénteken a Tabdi művelődési házba várta Bács-Kiskun megye 114 olyan iskolás diákját, akik sikerrel pályáztak a Kiválósági- és a Hősötös-díjakra. A szervezők célja az volt, hogy motiválják a családjukból kiemelt gyerekeket és az elismerésekkel példát mutassanak a sorstársaiknak.

A díjakat Török Zoltánné, a Dél-Alföldi Területi Igazgatóság területi igazgatója és Zsuboriné Kovács Mária, a Bács-Kiskun megyei nevelőszülői hálózat szakmai vezetője adta át a gyerekeknek. A rendezvény során kérdeztük Zsuboriné Kovács Máriát a kezdeményezésről. Második éve rendezi meg a szolgáltató a Kiválósági-díjat azoknak nevelőszülőknél vagy lakásotthonban élő felső tagozatos és középiskolás gyermekeknek, akik legalább 4-es tanulmányi átlagot értek el. A Kiválósági-díjasok közül 24-en kitűnő bizonyítvánnyal rendelkeznek. Ezzel is próbálják motiválni a diákokat. 

Az összes olyan diákot meghívták, akiknek átadták a díjat. Elkísérték őket a nevelőszülők is. A megyében a nevelőszülői hálózatban 1150 diák nevelkedik. Az idén még több szorgalmas diák előtt nyitották meg a lehetőséget: a Hősötös-díjra alsó tagozatos diákok és azok a fiatalok pályázhattak, akik a 2021-2022-es tanévben bármely típusú, alap- vagy középfokú oktatási, nevelési intézményben összegyűjtöttek legalább 100 darab 5-ös érdemjegyet, vagy annak megfelelő, e-naplóban, ellenőrzőben rögzített, tanári értékelést.

Minden gyerek egy hátiszákot kapott, amelyben egy csomagot találtak sok finomsággal – mondta Zsuboriné Kovács Mária szakmai vezető.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában