Könnyebbség

2022.12.01. 17:53

Rezsitámogatást ad a kecskeméti önkormányzat

Kecskemét önkormányzata települési támogatást nyújt lakossági átlagfogyasztást meghaladó gáz vagy villanyáram költségeinek enyhítésére az arra jogosult rászorulók részére – tájékoztat közleményében az önkormányzat.

Horváth Péter

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A támogatás annak állapítható meg, akinek háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 133 ezer forintot. Egyedülélő, vagy gyermekét egyedül nevelő személy esetén a nettó jövedelemkorlát havi 159.600 forint.

A támogatás mértéke egyedülélő vagy gyermekét egyedül nevelő személy esetén a többletfogyasztás 30 százaléka, maximum havi 8000 forint, családban élők esetében a szintén támogatás a többletfogyasztás 30 százaléka, maximum havi 6000 forintháztartásonként.

A támogatás iránti kérelmet az arra rendszeresített formanyomtatványon kell benyújtani, amelyhez szükséges csatolni a jövedelemigazolást, a lakás használati jogcímét igazoló irat másolatát és az átlagfogyasztást meghaladó fogyasztásról szóló számlarészletezőt, igazolást.

A kérelmet személyesen a Polgármesteri Hivatal Hatósági Iroda Szociálpolitikai Osztály Kecskemét, Rákóczi út 3. szám alatti ügyfélszolgálatán vagy postai úton a Kecskemét, Kossuth tér 1. szám alatti címre küldve, illetve elektronikus úton lehet benyújtani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában