Elismerés

2022.12.03. 13:35

Pro Sanitate díjban részesült a kecskeméti aneszteziológus főorvos

Pro Sanitate díjban részesült dr. Kiss Zsolt aneszteziológus főorvos.

Baon.hu

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Facebook-oldala

Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter, az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül, Batthyány-Strattmann László születésnapja alkalmából Pro Sanitate Díjat adományozott dr. Kiss Zsolt aneszteziológus főorvosnak, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály munkatársának, melyet 2022. november 30-án vett át a Budapesten megtartott ünnepségen – adta hírül a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház.

Dr. Kiss Zsolt 1950-ben született Zókon. Általános és középiskoláit Komlón végezete, 1974-ben szerzett orvosi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Az orvosi diploma megszerzését követően honvédelmi csapatorvosként tevékenykedett, majd 1980-ban Kecskeméten a Repülőkórház Intenzív Osztályán folytatta munkáját. 1989-ben újabb kihívásokat keresve a budapesti katonai kórház intenzív osztályára került, ahol 1994-ben főorvosi kinevezést kapott. 2000-től a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály munkatársa, melynek 2001-től helyettes osztályvezetője is volt. 2016 és 2020 között a Magyar Orvosi Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi szervezetének elnökhelyettese volt, jelenleg pedig a szakmai szervezet kecskeméti választókerületi elnöki pozícióját tölti be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában