Kiskunhalas

2022.12.11. 13:42

Posztumusz Zsidóságért-díjat kapott Raáb András

Markovics Zsolt főrabbi nyitó imájával kezdődött a MAZSIHISZ-Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közgyűlése Budapesten, ahol átadták a „Zsidóságért-díjakat” is.

Pozsgai Ákos

Raáb András

Fotó: Pozsgai Ákos

Összesen öt személynek ítélte oda idén a MAZSIHISZ-Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége a Zsidóságért-díjat. Raáb András, a Kiskunhalasi Izraelita Hitközség volt elnöke, Posztumusz-díjat kapott a halasi zsidó közösségért végzett önzetlen áldozatos munkájáért.

– „Az alig hetven év bő harmadában, mert nem egészen hetven évet adatott élnie a földön, a kiskunhalasi zsidó hitközség vezetője volt, a majdnem teljes pusztítás után született és ott, ahol egykor nagy zsidó közösség volt, vigyázott, hogy legyen valami akkor is, amikor már csak a maradék maradékát lehetett vigyázni.” – emlékezett meg közösségi oldalán a MAZSIHISZ Raáb Andrásról, aki 2022. május 1-jén hunyt el hetven éves korában.

 

A díjat Raáb András fia, Raáb Gábor vette át, amit Heisler András, Mazsihisz elnök és dr. Kunos Péter ügyvezető igazgató adott át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában