Múltidéző

2022.12.04. 19:54

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

baon.hu

Ha ön­nek is van olyan ké­pe, mely va­la­mi­ért em­lé­ke­ze­tes és szí­ve­sen meg­mu­tat­ná má­sok­nak is, os­­sza meg ve­lünk. Fon­tos, hogy olyan fel­vé­tel­ről le­gyen szó, mely 2002 előtt ké­szült. A kép­hez rö­vid le­írást is ké­rünk: ki­ket vagy mit áb­rá­zol, hol és mi­kor ké­szült.

A fény­ké­pet el­küld­he­ti pos­tai úton: Pe­tő­fi Né­pe szer­kesz­tő­sé­ge, 6000 Kecs­ke­mét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] cím­re. Mot­tó: Fény­ké­pes múlt­idé­ző (a pos­tai úton ér­ke­zett fo­tó­kat fel­hasz­ná­lás után vis­­sza­küld­jük). A meg­je­le­né­se in­gye­nes. Elő­re is kö­szön­jük!

Olvasói fotó

Kisiskolások 

Jakabszállásról Bagány Mihályné Györgyi Mária régi fotója 1958-ban készült a Központi Iskola 3. osztályosairól, Vass Rozália tanítónővel. Felső sor balról: Lugosi Sándor, Peregi Tibor Pál, Koczka Béla, Harkai Ernő, Hegedűs Gábor, Viskovics Gábor, Makány Gergely, Holéczi István. Alsó sor balról: B. Tóth Mária, Józsa Erzsébet, Zsikla Mária, Györgyi Mária, Vass Rozika tanító néni, Simon Ilona, Kurucz Margit, Szűcs Ilona, Vágó Mária.

Olvasói fotó

Oláh testvérek 

Ballószögről Gáspár Dávid, a Nosztalgikus Ballószög közössögi oldal alapítója a 80-as évekbe kalazulja el a nosztalgiázókat. Ezen a felvételen egy zenés ébresztő pilanatát kapta el a fotós május 1-je alkalmából az 1980-as évek közepén Ballószögön, az Ady Endre utcában. Az Oláh zenekar játszott a lovaskocsin. Az Oláh testvérek 30-40 éven át zenéltek együtt, számtalan helyi lakodalom, bál, szüreti mulatság hangulatát emelték. 

Olvasói fotó

Irodalom 

Kecskemétről Kovács István József, a Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Baráti Társaságának elnöke egy 2002-es emlékét idézné fel, amikor Faludy György Kossuth-díjas magyar költővel találkoztak a Tanítóképző Főiskolán. A képen látható (balról-jobbra) Olvasónk, Szappanos Benedek újságíró-tanár, Faludy György és dr. Turai Kamill egyetemi docens, költő. 

Olvasói fotó

Családi album 

Kiskunfélegyházáról Bujdosó Imréné Almási Sz. Ilona nagyon szereti lapozgatni a családi albumot. A régi családi képek között található ez a felvétel is, mely sok évtized távlatába repíti vissza Olvasóinkat. A Mama 80. születésnapján örökítette meg a család egy részét, köztük Olvasónkat is. 

Olvasói fotó

Kenyeres család 

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes ezúttal egy 1941-es felvétellel idézné meg a múltat. A fényképen édesapja testvérei, Kenyeres Mária, László é Borbála, valamint az unokabátyja, ifj. Kenyeres László látható Felsőszentkirály-pusztán. 

Olvasói fotó

Édesanya emlékére 

Tiszaalpárról Novák Lajosné Barna Judit újabb fotóval emlékezne édesanyjára, Barna Sándorné Kecső Juditra, aki idén lett volna 100 éves. A szeretett édesanya 11 éve elhunyt, emlékét örökre őrzik. A kép a 40-es években készült róla fiatal lány korában. 

Olvasói fotó

Károlyi Antal 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár ezzel a régi fotóval szeretne kedveskedni az ágasegyházi régi fotókat kedvelőknek. A felvételen Károlyi Antal plébános látható, aki több évtizeden keresztül szolgálta a katolikus híveket Ágasegyházán. 1945 előtt érkezett a faluba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában