Verseny

2022.12.27. 11:07

Nagy sikere volt a szabadszállási adventi bejglifutamnak

Közel százan vettek részt a hagyományteremtő szándékkal megrendezett adventi bejglifutamon, Szabadszálláson. A Világító Kalendárium kezdeményezés évek óta szerves része az ünnepi készülődésnek a városban, amit Csőszné Nagy-Biblia Nóra koordinál.

Gulyás Sándor

Kerékpárra pattantak a szabadszállásiak

Advent időszakában minden napra jut egy, vagy több kivilágított ablak, amelyek keresésére indulnak a helyiek. Idén először egy rövid biciklitúra keretein belül is megcsodálhatták ezeket a „Bejglifutam résztvevői”. Az alapötlet a tizenhárom éves Kerepesi Martin fejéből pattant ki, aki a barátaival szeretett volna kivilágított biciklikkel végigtekerni a városon. A kezdeményezés kinőtte magát, sorra érkeztek a felajánlások. A helyi vállalkozók forraltbort és puncsot, zsíros kenyeret és bejglit ajánlottak fel. A Szabadszállási Mentőalapítvány a sátrakat és a hangosítást biztosította, a biztonságról a szabadszállási polgárőség gondoskodott. A tizenkét kilométeres távon 24 karácsonyi fényben úszó ablakot csodálhattak meg a biciklisek. A futam végén ünnepi csemegék várták a jólesően elfáradt tekerőket – tájékoztatta a baon.hu-t Szekeres-Pintér Anett, a rendezvény egyik szervezője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában