Önzetlenség

2022.12.19. 18:13

Mintegy 150 doboz ajándékot gyűjtöttek Bács-Kiskunban a tanyavilágban élőknek

Jótékonysági cipősdoboz akciót hirdetett a Sophia Loretta menyasszonyi ruhaszalon és a jakabszállási Bohém Liget tulajdonosai a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közreműködésével.

Horváth Péterjakabsz

A mintegy 150, ajándékkal töltött cipősdobozt hétfőn adták át a Kadafalvi Polgárőr Egyesületnek

Fotó: Horváth Péter

Az összegyűjtött mintegy 150, ajándékkal töltött cipősdobozt hétfőn adták át a Kadafalvi Polgárőr Egyesületnek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Regionális Központjának, és Jakabszállás Önkormányzatának a Bohém Ligetben. Az ajándékokat Kecskemét és Jakabszállás tanyás területein élő rászorulóinak juttatják el a napokban a szervezetek képviselői. A dobozok tartós élelmiszert, játékokat, valamint női, férfi és gyermekruházatot rejtenek.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a jelenlévőket és méltatta a felajánlást.

Félix-Nagy Klára, a Bohm Tanya tulajdonosa elmondta, hogy régre nyúló kapcsolatuk van az esküvői ruhakölcsönző vezetőivel, akikkel közösen hosszú ideje tervezték, hogy segítsék a rászorulókat. Erre az ilyen jellegű gyűjtést találták a legmegfelelőbbnek, amivel talán meghittebbé teszik a szükséget szenvedők karácsonyát. Darányi Szilvia, a Sophia Loretta tulajdonosa elmondta: törekvésük, hogy egy cipősdoboznyi boldogság eljusson a szegénységben élő családokhoz, ami a szeretetnek és az összefogásnak köszönhető. Dr. Rigó Orsolya, a Málta Szeretetszolgálat regionális vezetője köszönetét fejezte ki a felajánlásért. Mint fogalmazott, szükségben lévők mindig lesznek közöttünk, és méltatta a segítést, ami remélhetően példát mutat mások számára is. Kovács László, a Kadafalvi polgárőr Egyesület titkára köszönetet mondott azért, hogy részt vehetnek a felajánlások szétosztásában, amit azonnal megkezdenek az igen nagy kiterjedésű Kecskemét környéki tanyavilágban. Emlékeztetett arra, hogy már néhány hete a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség felajánlásából meleg takarókat juttattak el az illetékességi területükön élő rászorulók részére. Szabó György Róbert, Jakabszállás polgármestere elmondta, hogy a település lakosainak egyharmada tanyás területen él, ezért három tanyagondnoki szolgálat segíti a térségben élőket, majd megköszönte a felajánlást, ami az önkormányzati tűzifa mellett nem a külső, hanem a belső melegséget is elhozza a nélkülözőknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában