Beruházások

2022.12.08. 12:51

Megkezdte kapacitásának bővítését a kecskeméti Optical Kft.

Egy sikeres családi vállalkozás kezdhette meg bővítését Kecskeméten az Európai Regionális Fejlesztési Alap pályázatával.

Szalay Tamás

A sikeres családi vállalkozás a 90-es években alakult

Fotó: Szalay Tamás

A gépjármű alkatrész kis- és nagykereskedelemmel foglalkozó Optical Kereskedelmi Kft. „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című program keretében nyert pályázatot. 

Ezirányú fejlesztéseket kíván megvalósítani a 209 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásból, aminek fő célja a szolgáltatás színvonalának emelése és kapacitásának bővítése. A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projekt ingatlanépítést, raktárbővítést, telephely-fejlesztést és eszközbeszerzést foglal magába. 

A tulajdonosok arra is nagy figyelmet fordítottak, hogy a telephely magas szintű digitalizációjának ökológiai lábnyomát a lehető legalacsonyabb szinten tartsák. 

Az új épületben megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kerülnek beépítésre, ami napelemeket és hőszivattyús rendszert foglal magába.

A 90-es években alakult céget Hegedűs Tamás és felesége, Hegedűs Ilona hozta létre, majd később a stafétát átadták fiaiknak, Hegedűs Norbertnek és Hegedűs Róbertnek, akik egy újfajta szemléletet hoztak a cég életébe. A kezdetben személyautók fényszóróinak értékesítésével foglalkozó cég, mára már a haszongépjárművek, kamionok alkatrész-értékesítésének irányába ment el, és számos partneri megállapodással tudnak jelentős szereplői lenni a hazai piacnak.

Ahogy a cég egyik vezetőjétől, Hegedűs Norberttől megtudtuk, nagy várakozás előzte meg a bővítési projekt létrejöttét. Sok munka és befektetett energia kell egy ilyen terv megvalósításához, aminek az oroszlán része még csak most kezdődik. Viszont, ha a projekt végére érnek és megvalósul minden elképzelés, akkor még inkább meghatározó eleme lehet a cég ennek a piaci szegmensnek, és elégedett vevőkört tudnak majd hosszú távon kiszolgálni. A projekt teljes befejezése 2023. október 30-ára várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában