Bács-Kiskun

2022.12.06. 06:58

Kunbaracs is viselheti a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címet – galériával

Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címet kap a 2021-ben született gyermekek száma alapján Dunatetétlen, Bugacpusztaháza és Kunbaracs. A Kunbaracs településnek adományozott táblát és az emléklapot vasárnap vehette át Hegedűs Lászlóné polgármester az adventi ünnepség keretében.

Gulyás Sándor

A családok tűzzománc koronát ábrázoló kitűzőt, oklevelet és apró ajándékokat kaptak

Fotó: Gulyás Sándor

A települések megtartó erejének kulcsa a gyermeklétszám növelésében rejlik. A gyermeknevelés öröme nem csupán hivatás, hanem a család, a közösség ereje, gazdagsága. Ezek a gondolatok vezérelték a kecskeméti székhelyű Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületet arra, hogy a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona című programmal kapcsolódjon a Három Királyfi, Három Királylány mozgalomhoz, melynek célja, hogy segítsék a fiatal családokat a gyermekvállalásban. Idén megyénkben, Dunatetétlen, Bugacpusztaháza és Kunbaracs veheti át a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címet. 

– A címet az a település kaphatja meg, ahol az előző év december 31-én megállapított statisztikai adatok szerint, a lakossági létszámhoz viszonyítva hány gyermek születik egy településen. A hatszáz lélekszámú Kunbaracson a 2021-es éveben tizenhárom baba jött a világra. Ők egy-egy jelképes tűzzománc koronát ábrázoló kitűzőt, oklevelet és apró ajándékokat kaptak – mondta el hírportálunk érdeklődésére Lévai Jánosné, az egyesület elnökségi tagja.

– Kistelepülésünk életében örömteli esemény ez a nap, hiszen az elmúlt évben tizenhárom kisgyermek született és tíz itt is él családjával, ami gyarapodást jelent gazdasági és társadalmi értelemben egyaránt. Minden gyermek királykisasszony és királyfi a családban. A kisgyermek érkezése nagyon nagy öröm, de a település közössége számára is nagy boldogság, hiszen a fiatal generáció ad távlatokat a a jövő tervezéséhez, megvalósításhoz – fogalmazott Hegedűs Lászlóné polgármester. 

A program a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezésében, a Miniszterelnökség, a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati támogatásával valósul meg.

Húsz éves az egyesület

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületet 2002-ben alakult, pedagógusok, ügyvédek, pénzügyi, egészségügyi szakemberek, háziasszonyok, nyugdíjas és aktív dolgozó hölgyek részvételével. Az elmúlt két évtizedben az alapszabályban megfogalmazott céljainkat a keresztény értékek képviseletében végeztük. Hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyegyenlőségét elősegítő, családokat, ifjúságot támogató, határokon átnyúló nemzeti összetartozást erősítő, ünnepeinket, hagyományainkat ápoló kulturális, valamint a gyermekvállalás szépségének népszerűsítését célzó programokat valósítottunk meg. Hosszú évek óta, ahogyan az idén is, egyesületünk szervezi Kecskemét város főterén az adventi gyertyagyújtást, december 19-én pedig megünnepeljük fennállásunk 20. évfordulóját – tette hozzá Lévai Jánosné. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában