Kiskunfélegyháza

2022.12.04. 07:45

Közel hatvan alkotásból építették meg a Mézeskalács Mesevárost – galériával

A karácsony meghitt hangulatát és közösségi örömét teszik még ünnepélyesebbé Félegyházán azzal, hogy két év kihagyás után idén ismét megépítették a kiskunfélegyháziak a Mézeskalács Mesevárost.

Vajda Piroska

Két év után építettek ismét mézeskalács várost.

Fotó: Vajda Piroska

Az édes tárlat megnyitóját rendhagyó módon ezúttal a Kiskun Múzeum helyett a városházán tartották szombaton este. A gazdasági nehézségek miatt bevezetett szigorítások okán a fűtési szezonban a Kiskun Múzeumot is bezárták, ezért került új helyszínre, a városháza alulájába a Mézeskalács Meseváros. 

A jótékony céllal meghirdetett pályázatra idén közel hatvan alkotás érkezett. A mézes finomságokat tombolán sorsolják ki, az így befolyt összegből fejlesztő és szabadidős játékokat vásárolnak a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda, a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény és a Kiskun Múzeum gyermek programjainak megvalósításához – ismertette a megnyitón Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója. Elmondta, a kiállítás december 17-ig látogatható. Utána ugyanis tombolasorsolás keretében új gazdára találnak az alkotások. A sorsolás december 17-én szombaton lesz a negyedik adventi gyertyagyújtást követően a városháza előtt. A kisorsolt Mézeskalács Meseváros házikóit természetesen haza is vihetik karácsonyfájuk alá a nyertesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában