Adomány

2022.12.03. 15:49

Jótékony mikulásfutást tartottak Halason – galériával

Idén is megtartották a Jótékonysági Mikulásfutást Kiskunhalason, ahol sokan rajthoz álltak. A nevezés helyszínén az indulók egy-egy csomaggal tartós élelmiszert, ruhát, tisztítószereket játékokat és könyveket adtak le, az összegyűlt adományokat rászoruló diákok, családok és hajléktalanok kapják.

Pozsgai Ákos

Idén is népszerű volt a futás.

Fotó: Pozsgai Ákos

A Közösségek Házában gyűltek egész héten az adományok a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. szervezésében. A korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan idén is tartós élelmiszerrel, édességgel, tisztálkodó-és tisztítószerrel, valamint játékkal, könyvekkel, téli ruhaneművel és takarókkal megpakolt csomagokat vártak a szervezők, az összegyűlt adományokat a Bernáth Lajos Kollégiumba, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálathoz és a Férfi Hajléktalan Szállóra juttatják el, ahol rászorulók kapják majd meg.

Szombat délelőtt kilenc órától a Közösségek Háza udvarára várták a szervezők a futóversenyen indulókat, ahol a rajt előtt leadták a magukkal hozott jótékony csomagjaikat, sokan mikulás sapkában, rénszarvasos pulóverben, vagy fejdísszel álltak rajthoz. A mezőny délelőtt tíz órakor indult el, a város egy részét körbe futva, a főtéren keresztül vissza a Közösségek Háza udvarára. Voltak, akik kerékpárral kísérték a futókat, és voltak, akik csak egy-egy szakaszon csatlakoztak a mezőnyhöz.

A szervezők meleg teával és frissen sült pogácsával várták az érkezőket. Az idei jótékony futáshoz csatlakoztak a BácsKiskunUltra verseny közösségi futás résztvevői is, akik a Kiskunhalas – Fischerbócsa közötti 29 kilométeres szakaszt is bevállalták, hogy lefutják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában