Ünnep

2022.12.06. 19:13

Iparkamarai Mikulás ajándékozta meg a rászorulókat Kalocsán – galériával

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) helyi irodájának szervezésében idén is egy sor kalocsai vállalkozás ajándékozott meg olyan rászoruló családokat, amelyekben a jó eséllyel gyerekeket nem látogatja meg a nagyszakállú. Az iroda munkatársai 70 csomagot állítottak össze, majd adtak át a kicsiknek kedden kora este, a Kamara rendezvénytermében.

Gábor János

Rászoruló családokat ajándékozott meg az Iparkamara Mikulása.

Fotó: Gábor János

Mészáros Mónika kirendeltségvezető kérdésünkre elmondta: a BKMKIK már évek óta gondozza a „Vállalkozók a rászoruló gyermekekért” című akciót. Ők azok, akik adakozásra kérik fel a vállalkozásokat, míg a Családsegítő Szolgálattól olyan rászoruló szülők meghívását kérik, akikről tudják, hogy jó eséllyel nem tudják majd megajándékozni a gyermekeiket. Elárulta: idén a Sumptus Kft., a Kalo-Bau, a B.Téker, az Evro-Kőrös, a Monberg Kft., a Zonika Kft. és a Rubenza Kft. támogatták az iparkamara Mikulását.

– Az elmúlt 2-3 évben nem tudtuk személyesen átadni a csomagokat, de az idén végre újra ellátogatott hozzánk a Mikulás. A gyerekek találkozhattak vele, énekelhettek neki és átvehették tőle az ajándékaikat – újságolta örömmel Mészáros Mónika. Hozzáfűzte: az ajándékokhoz az anyagi támogatást a fentebb sorolt vállalkozások adták; a BKMKIK munkatársai ebből bevásároltak és összekészítették a csomagokat, benne csokoládékkal, édességekkel, keksszel és hasonló finomságokkal, illetve egy integető Mikulás figurával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában