Támogatás

2022.12.02. 19:59

Havonta félmillió forintot ad Kalocsa a gyermekosztálynak

Támogatja a gyermekosztály működését az kalocsai önkormányzat, havi 500 ezer forintos hozzájárulásról nyújtott be előterjesztést a városatyáknak.

Gábor János

Forrás: A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Facebook-oldala

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórházában nemrég kis híján bezárt gyermekosztály további működésére szavazott meg támogatást a kalocsai képviselő-testület, a múlt héten, rendkívüli testületi ülés keretében. Mivel a Csecsemő- és gyermekosztályának működésével szorosan összefügg a Szülészet-nőgyógyászati osztály sorsa is, egyszerre két részleg működése függött attól, hogy sikerül-e állandó szakorvost találni, hiszen eddig – komoly leterheltség mellett – kecskeméti és bajai doktorok jártak át, hogy ne szűnjön meg a folyamatos ellátás.

A helyzetet ugyan néhány héttel ezelőtt megoldotta a megyei főintézmény, a Kalocsára költözött új orvos lakhatása és az osztály működése kapcsán az önkormányzat felajánlotta a segítségét. Filvig Géza polgármester bejelentette, hogy a megyei kórház rövidesen jelentkezett is az – anyagi jellegű – támogatásért. 

A város havi 500 ezer forintos hozzájárulásról nyújtott be előterjesztést a városatyáknak, hiszen korábban ennyit ajánlottak Gondos Miklós főigazgatónak.

Dr. Bagó Zoltán képviselő kérdésére Molnár Gábor pénzügyi osztályvezető megerősítette, hogy nem közvetlenül a kalocsai intézetnek, vagy egy alapítványnak, esetleg magának az orvosnak fog rendszeresen utalni a város, hanem egy úgynevezett „támogatott szervnek”, amit a későbbi szerződésbe fognak beleírni, de várhatóan a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház lesz az, viszont a támogatást kifejezetten a kalocsai gyermekosztály javára nyújtják, így azt nem lehet majd más célra felhasználni. A képviselő-testület teljes egyetértésben szavazta meg az összeget a csaknem elvesztett kórházi osztály működtetésére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában