Ünnepi menetrend

2022.12.24. 11:25

Hasznos lehet a közlekedési és nyitva tartási kisokos az ünnepek alatt Bács-Kiskunban

Idén is elérkezett az év egyik legjobban várt ünnepe, a karácsony, amikor szinte mindenki igyekszik szerettei körében tölteni az időt. Persze az ünnepek alatt olyan váratlan események is adódhatnak, amikor el kell mennünk otthonról. Cikkünkben a menetrendeket és a gyógyszertárak nyitvatartását szedtük össze.

baon.hu

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Szenteste, karácsonykor, szilveszterkor és az újév napján a Volánbusz több járata nem közlekedik. Kérjük, tervezze meg utazását előre a www.menetrendek.hu oldalon.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, karácsonykor, majd szilveszterkor és újévkor az átlagos hétvéginél jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról. Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható. A MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok – a MÁV-START, Volánbusz, és a MÁV-HÉV – az ünnepekhez igazították a járatok közlekedési rendjét. A MÁV-START a december 22-től január 2-ig terjedő ünnepi időszakban a frekventált napokon az InterCity-k esetében az IC+ 1. osztályú és bisztró kocsi mellé a legforgalmasabb vonatokhoz még egy 1. osztályú kocsit kapcsol, továbbá a 2. osztályú vonatrészeket is megerősítik, járatonként 1-5 többlet kocsival közlekednek.

Bővebb információért kattintson IDE

A kecskeméti piacok nyitvatartási is másképp alakul az ünnepek alatt. A részletekért kattintson IDE!

A gyógyszertári ügyeletet IDE kattintva eléri!

Szombaton is sokfelé dolgoznak az utakon! ITT éri el, hol!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában