Emlékhely

2022.12.08. 16:38

Hálája jeléül állított Mária kegyhelyet a hatgyermekes lakiteleki családapa – galériával

Hálája jeléül állított Mária kegyhelyet a hatgyermekes édesapa, Heinrich Gábor Lakiteleken a Móricz Zsigmond utcában. Az emlékhely ünnepélyes felszentelését csütörtökön tartották. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke és felesége, Sütő Gabriella is.

Vajda Piroska

Heinrich Gábor igyekszik aktívan tenni a helyi közösségért.

Fotó: Vajda Piroska

Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne. Idézte Tamási Áront Heinrich Gábor köszöntője elején. Elmondta, húsz éve érzi magát otthon Lakiteleken, ahol a családjával él. Szeretné meghálálni, hogy befogadta őket a lakiteleki közösség, ezért is igyekszik aktívan tenni a helyi közösségért. Idén azonban azt érezte, hogy Jóistennek és a Szűz Anyának is szeretne hálát adni, amiért ilyen szeretettel fogadta Lakitelek és amiért ilyen szép családdal áldotta meg. 

Azt reméli, hogy ez a Mária kegyhely másoknak is örömet okoz majd és hogy az erre járó zarándokoknak lehetőséget biztosít a megpihenésre, az elcsendesedésre. Azt is elmondta, hogy tavasszal tovább folytatják a kegyhely szépítését, parkosítását. Köszöntője végén segítőit is elsorolta: a Mária-szobrot Czinege Edit helyi keramikus művész készítette. Az emlékhely megvalósításában Kis Balázs, Polyák Sándor, Szűcs Ferenc és a Szuetta család is segítségére voltak. A kegyhelyet Varga Tamás cibakházi plébános áldotta és szentelte meg. Az ünnepséget Kwaysser Dominika, Pongrácz Márta és Vass Anikó éneke tette igazán meghitté.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában