Előadások

2022.12.10. 09:22

Hagyományos fórumát tartotta Kecskeméten a Honismereti Egyesület

A Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület pénteken tartotta meg a hagyományos Honismereti fórumát Kecskeméten, a Katona József Emlékházban.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület találkozóján több előadást hallhatott a tagokból álló közönség. A programban az alábbi előadások szerepeltek. Ádám Andrásné a díjnyertes gömöri-csomós hímzett terítőket mutatta be. Ádám András beszámolt a Országos Honismereti Akadémia tanulmányútjáról, Prof. dr. Kürti László a Felső-Kiskunság kutatásáról szólt. 

Papp Klára a Lajosmizsei Helytörténeti Gyűjteményt mutatta be. Szabóné Harkai Erika Nevezetes kiskunsági utaink: a Petrovics család nyomdokában címmel tartotta meg előadását. Székelyné Kőrösi Ilona, az egyesület elnöke a Kecskeméten állítandó Petőfi-szoborra tett javaslatokat és aktuális feladatokat ismertette. Dr. Bereznai Zsuzsanna tájékoztatást adott a Kecskemét város néprajza monográfia I. kötetéről.

Fotós: Sebestyén Hajnalka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában